Usb-C-kort till iMac (24 tum, 2023, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm) (923-02995)

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Sats med stödkilar (076-00507)

• Torx Plus 3IP-bit 25 mm (923-07593)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Borttagning

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och 3IP-biten till att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-10013) från respektive usb-C-kort.

3. Ta bort usb-C-kortets kontakthölje och spara det till återmonteringen.

4. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på USB-C-kortets flexkabel från kontakten.

5. Dra bort polyesterfilmtejpen från usb-C-kortet och spara den till återmonteringen.

•  Varning: Se till att du bara tar bort polyesterfilmen. Ta inte bort tejpen som är fäst direkt på USB-C-kortet.

6. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten till att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-05555) från usb-C-kortet. Ta sedan bort usb-C-kortet från höljet.

Återmontering

1. Placera usb-C-kortet i höljet och tryck fast det ordentligt.

2. Ställ in vridmomentvärdet på den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm till 10 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten till att återmontera de två 3IP-skruvarna (923-05555) i usb-C-kortet.

3. Sätt tillbaka polyesterfilmen över usb-C-kortet.

• Obs! Om du sätter in ett nytt usb-C-kort ska du använda den nya polyesterfilmen istället för den befintliga polyesterfilmen.

4. Tryck änden på usb-C-kortets flexkabel mot kontakten.

5. Placera kontakthöljet till usb-C-kortet över änden på flexkabeln till usb-C-kortet.

6. Ställ in vridmomentet för den justerbara vridmomentnyckeln på 11,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten till att återmontera de två 3IP-skruvarna (923-10013) i usb-C-kortet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: