Batterikort till iMac (24 tum, 2023, fyra portar)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Etanol- eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Sats med stödkilar (076-00507)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit (923-08468)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Borttagning

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Placera den platta delen av det svarta petverktyget under batterikabeln nära kontakten. Lyft sedan bort änden av kabeln till batterikortet från kontakten.

3. Använd den platta änden på det svarta petverktyget till att lossa den vänstra sidan av batteriets fästflik enligt bilden.

4. Använd en ESD-säker pincett, fatta tag i den upphöjda delen av batteriets fästflik och dra försiktigt av den från batterikortet.

5. Ta tag i fästfliken och dra den försiktigt åt höger enligt bilden.

• Viktigt! Dra inte fästfliken mot höljet.

6. Fortsätt att dra fästmaterialet försiktigt enligt bilden.

7. Håll batterikortet på plats när det lossnar från höljet. Ta sedan bort batterikortet från höljet.

•  Varning: Om fästremsan går sönder använder du en ESD-säker pincett för att försöka plocka upp den. Om du inte kan plocka upp fästremsan måste du byta ut höljet.

8. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-09787) från batterihöljet. Ta sedan bort batterihöljet.

9. Ta bort batteriet från batterikortet.

Återmontering

Varning: Installera endast ett CR2016-batteri. Det finns en risk för explosion om batteriet installeras på fel sätt eller ersätts med fel typ av batteri. Lämna uttjänta batterier till återvinning i enlighet med lokala miljöskyddsföreskrifter.

1. Placera batteriet i batterikortet med den positiva (+) sidan uppåt.

2. Placera batterihöljet över batteriet.

3. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att montera de två 3IP-skruvarna (923-09787) i batterihöljet.

4. Dra bort det blå släppskiktet från batterikortets baksida så att du exponerar fästmaterialet på batterikortet.

5. Placera batterikortet i höljet enligt bilden.

6. Tryck och håll kvar i 15 sekunder så att batterikortet fästs vid höljet.

•  Varning: Tryck inte på batteriutrymmena.

7. Tryck änden av kabeln till batterikortet mot kontakten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: