Batteri till iMac (24 tum, 2023, fyra portar)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Sats med stödkilar (076-00507)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit (923-08468)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Viktigt

Den här modellen kräver två CR2016-batterier. Ersättningsbatterier kan köpas hos återförsäljare av elektronikvaror.

Borttagning

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Placera den platta delen av det svarta petverktyget under batterikabeln nära kontakten. Lyft sedan bort änden av kabeln till batterikortet från kontakten.

3. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-09787) från batterihöljet. Ta sedan bort batterihöljet.

4. Ta bort batteriet från höljet.

Återmontering

Varning! Installera bara Cr2016-batterier. Det finns en risk för explosion om batteriet installeras på fel sätt eller ersätts med fel typ av batteri. Lämna uttjänta batterier till återvinning i enlighet med lokala miljöskyddsföreskrifter.

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Placera batteriet i batterikortet med den positiva (+) sidan uppåt.

3. Placera batterihöljet över batteriet.

4. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att återmontera de två 3IP-skruvarna (923-09787) i batterihöljet.

5. Tryck änden av kabeln till batterikortet mot kontakten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: