Touch ID-kort till MacBook Pro (16 tum, november 2023)

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Kaptontejp (922-1731)

• Nylonpetverktyg (svart) (922-5065)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit 44 mm (923-08468)

• Justeringssats för Touch ID (923-03032)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Varning

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Viktigt! Denna procedur kan kräva ett paket med mellanlägg för Touch ID-kort, som endast levereras med ett nytt Touch ID-kort. Det är inte en separat beställningsbar del.

Borttagning

1. Ställ datorn på sidan med skärmen öppen. Tryck sedan på Touch ID-knappen några gånger så att du känner hur den rör på sig.

2. Stäng skärmen och placera datorn på bordet med skärmen nedåt.

3. Ta bort gummiskyddet från Touch ID-kortets flexibla hölje och spara det till återmonteringen.

4. Använd den blå vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att ta bort de sex 3IP-skruvarna från Touch ID-kortets flexibla hölje.

• Fyra 3IP-skruvar i ytterhörn (923-06955) (1)

• Två 3IP-skruvar i mitten (923-06942) (2)

5. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort Touch ID-kortets flexibla hölje från det övre höljet. Spara höljet till återmonteringen.

• Viktigt! Observera höljets riktning så att du kan återmontera det.

6. Dra försiktigt bort Touch ID-kortets flexkabel från det övre höljet.

7. Ställ datorn på sidan med skärmen öppen.

8. Håll ned Touch ID- knappen. Dra sedan Touch ID-kortets flexkabel genom skåran i det övre höljet för att ta bort Touch ID-kortet.

• Viktigt!

• Om Touch ID-kortet inte klickade ordentligt innan du tog bort det eller om du installerar ett nytt Touch ID-kort fortsätter du till steg 9 för att ta bort Touch ID-mellanlägget.

• Om du sätter tillbaka det ursprungliga Touch ID-mellanlägget går du vidare till återmonteringssteg 5.

9. Placera datorn upprätt med skärmen fortfarande öppen. Sära på spetsarna på den ESD-säkra pincetten och använd den ena spetsen för att ta bort mellanlägget från den cirkulära försänkningen under Touch ID-kortet.

•  Var försiktig! Se till att flexkablarna är placerade inuti det övre höljet. Placera sedan datorn på en ren, plan yta för att undvika att skada de interna delarna.

• Obs! Mellanlägget sitter fast på det övre höljet.

Återmontering

Viktigt:

• Om du byter ut Touch ID-kortet eller justerar knapptryckets känsla kan du behöva byta Touch ID-mellanlägget. Följ återmonteringsstegen 1 till 4 för att installera ett nytt mellanlägg.

• Om du byter ut Touch ID-kortet och använder det ursprungliga mellanlägget eller sätter tillbaka det ursprungliga Touch ID-kortet går du vidare till återmonteringssteg 5.

1. Placera datorn upprätt med skärmen fortfarande öppen.

•  Var försiktig! Se till att flexkablarna är placerade inuti det övre höljet. Placera sedan datorn på en ren, plan yta för att undvika att skada de interna delarna.

2. Använd den ESD-säkra pincetten för att ta det mellanstora Touch ID-mellanlägget från paketet med mellanlägg.

• Obs! Mellanlägget är svart på den självhäftande sidan och silverfärgat på den motsatta sidan.

3. Rikta in Touch ID-mellanlägget i den försänkta cirkeln i det övre höljet med den självhäftande sidan nedåt.

4. Tryck försiktigt på Touch ID-mellanlägget i 15 sekunder för att fästa det vid det övre höljet.

5. Ställ datorn på sidan med skärmen öppen.

6. För Touch ID-kortets flexkabel genom skåran för att placera Touch ID-kortet i det övre höljet.

• Viktigt! Om du installerar ett nytt Touch ID- kort ska du inte ta bort skyddsfilmen eller fästmaterialets släppskikt ännu.

7. Stäng skärmen och placera datorn på bordet med skärmen nedåt.

8. Placera Touch ID-kortets flexibla hölje i det övre höljet enligt bilden.

• Viktigt! Se till att du placerar Touch ID-kortets flexibla hölje med rätt sida upp.

9. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att delvis sätta tillbaka de sex 3IP-skruvarna.

• Viktigt! Sluta dra åt skruvarna när skruvhuvudena vidrör Touch ID-kortets flexibla hölje och innan du känner motstånd.

• Fyra yttre 3IP-skruvar (923-06955) (1)

• Två 3IP-skruvar i mitten (923-06942) (2)

10. Placera datorn upprätt med skärmen öppen.

11. Centrera Touch ID-knappen så att utrymmet på varje sida ser lika stort ut och Touch ID-knappen är i linje med funktionstangenterna.

12. Sätt två Y-formade justeringsverktyg mot Touch ID-knappen. Fäst de Y-formade verktygen i hörnkanterna med kaptontejp.

• Obs! Om du installerar ett nytt Touch ID-kort tar du bort skyddsfilmen från Touch ID-knappen.

13. Se till att Touch ID-knappen hålls på plats av de Y-formade verktygen när du stänger skärmen. Placera sedan datorn på bordet med skärmen nedåt.

14. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna i mitten.

15. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att delvis sätta tillbaka den övre vänstra 3IP-skruven.

• Viktigt! Sluta dra åt när du känner motstånd och innan vridmomentnyckeln klickar.

16. Använd den blå vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att helt sätta tillbaka de fyra 3IP-skruvarna i den ordning som visas.

17. Ställ datorn på sidan med skärmen öppen.

18. Titta precis ovanför Touch ID-knappen. Utrymmet på varje sida ska vara lika stort och Touch ID-knappen ska vara i linje med funktionstangenterna.

• Viktigt:

• Om utrymmet runt sidorna är lika stora går du vidare till återmonteringssteg 27.

• Om utrymmet runt sidorna är olika stora fortsätter du med steg 19 till 26 för att justera Touch ID-knappen på nytt.

19. Håll skärmen öppen med datorn på sidan. Vrid datorn för att komma åt skruvarna.

20. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att lossa på de två 3IP-skruvarna i mitten.

21. Ta bort kaptontejpen och de Y-formade justeringsverktygen.

22. Centrera Touch ID-knappen så att mellanrummen på varje sida är lika stora och Touch ID-knappen är i linje med funktionstangenterna.

23. Sätt de två Y-formade inriktningsverktyg mot Touch ID-knappen enligt bilden. Fäst de Y-formade verktygen i hörnkanterna med kaptontejp.

24. Håll skärmen öppen med datorn på sidan. Vrid datorn för att komma åt den andra sidan.

25. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna i mitten.

26. Titta precis ovanför Touch ID-knappen. Utrymmet på varje sida ska vara lika stort och Touch ID-knappen ska vara i linje med funktionstangenterna.

• Viktigt:

• Om utrymmet runt sidorna är lika stora fortsätter du till återmonteringssteg 27.

• Om mellanrummen runt sidorna är olika stora upprepar du borttagningssteg 2 till 8. Upprepa sedan återmonteringsstegen.

27. Ta bort kaptontejpen och de Y-formade justeringsverktygen.

28. Tryck på Touch ID-knappen för att säkerställa att du kan känna ett klick.

• Viktigt!

• Om Touch ID-knappen känns för lös upprepar du alla borttagningssteg. Upprepa sedan återmonteringsstegen med ett större Touch ID-mellanlägg.

• Om Touch ID-knappen känns för styv eller inte klickar upprepar du alla borttagningssteg. Upprepa sedan återmonteringsstegen med ett mindre Touch ID-mellanlägg.

29. Stäng skärmen och placera datorn på bordet med skärmen nedåt.

30. Tryck på Touch ID-kortets flexkabel i 15 sekunder så att den fästs vid det övre höljet.

• Viktigt! Om du installerar ett nytt Touch ID-kort tar du bort den självhäftande skyddsremsan från Touch ID-kortets flexkabel.

31. Sätt tillbaka gummiskyddet över Touch ID-kortets flexibla hölje.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Varning

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.