Usb-C-kort för MacBook Pro (16 tum, 2023)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• ESD-säker pincett

• Torx T5-bit

• Usb-C-laddningskabel

Borttagning

Obs! Bilderna i den här proceduren visar borttagning och återmontering av endast ett usb-C-kort. Men proceduren är densamma för alla tre usb-C-kort.

1. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att ta bort de två T5-skruvarna (923-06938) från usb-C-kortet.

2. Skjut ut usb-C-kortet från övre höljet.

Återmontering

1. Använd en ESD-säker pincett för att positionera usb-C-kortet i övre höljet.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att delvis sätta tillbaka de två T5-skruvarna (923-06938).

3. Anslut den ena änden av usb-C-laddningskabeln till porten för att säkerställa att usb-C-kortet är i linje. Rikta in usb-C-kortets tills änden på kabeln är lätt att föra in och ta bort.

•  Varning: Se till att usb-C-laddningskabeln inte är ansluten till ström.

4. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 11,5 Ncm.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och T5-biten för att helt sätta tillbaka de två T5-skruvarna med usb-C-laddningskabeln fortfarande i porten.

6. Koppla bort usb-C-laddningskabeln från porten.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: