Om säkerhetsinnehållet i macOS Big Sur 11.1, säkerhetsuppdatering 2020-001 Catalina, säkerhetsuppdatering 2020-007 Mojave

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i macOS Big Sur 11.1, säkerhetsuppdatering 2020-001 Catalina, säkerhetsuppdatering 2020-007 Mojave.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter med hjälp av CVE-ID när det är möjligt.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

macOS Big Sur 11.1, säkerhetsuppdatering 2020-001 Catalina, säkerhetsuppdatering 2020-007 Mojave

Släpptes 14 december 2020

AMD

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Ett skadligt program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27914: Yu Wang på Didi Research America

CVE-2020-27915: Yu Wang på Didi Research America

AMD

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En lokal användare kan eventuellt orsaka att systemet avslutas oväntat eller att kernelminnet läses

Beskrivning: Det förekom ett problem med läsning utanför gränserna som ledde till att kernelminne avslöjades. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27936: Yu Wang på Didi Research America

Lades till 1 februari 2021

App Store

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app kan få högre behörighet

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2020-27903: Zhipeng Huo (@R3dF09) på Tencent Security Xuanwu Lab

AppleGraphicsControl

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad logik.

CVE-2020-27941: Shrek_wzw

AppleMobileFileIntegrity

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En skadlig app kan kringgå integritetsinställningar

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2020-29621: Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing

Audio

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en ljudfil med skadligt innehåll kan leda till att begränsat minne avslöjas

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-29610: Anonym i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Lades till 16 mars 2021

Audio

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en ljudfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27910: JunDong Xie och XingWei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Audio

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app med skadligt innehåll utan rättigheter kan läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2020-9943: JunDong Xie på Ant Security Light-Year Lab

Audio

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app utan rättigheter kan läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2020-9944: JunDong Xie på Ant Security Light-Year Lab

Audio

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en ljudfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med skrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27916: JunDong Xie på Ant Security Light-Year Lab

Bluetooth

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En fjärrangripare kan orsaka ett oväntat programavslut eller heap-fel

Beskrivning: Flera heltalsspill åtgärdades med förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27906: Zuozhi Fan (@pattern_F_) på Ant Group Tianqiong Security Lab

CoreAudio

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en ljudfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2020-27948: JunDong Xie på Ant Security Light-Year Lab

CoreAudio

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en ljudfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27908: Anonym i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative, JunDong Xie och XingWei Li på Ant Security Light-Year Lab

CVE-2020-9960: JunDong Xie och XingWei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Uppdaterades 16 mars 2021

CoreAudio

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en ljudfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med skrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-10017: Francis arbetar med Trend Micro Zero Day Initiative, JunDong Xie på Ant Security Light-Year Lab

CoreText

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en typsnittsfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-27922: Mickey Jin på Trend Micro

CUPS

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app med skadligt innehåll utan rättigheter kan läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett indatavalideringsfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2020-10001: Niky

Lades till 1 februari 2021

FontParser

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av ett typsnitt med skadligt innehåll kan leda till att processminnet avslöjas

Beskrivning: Ett problem med att information avslöjades åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-27946: Mateusz Jurczyk på Google Project Zero

FontParser

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad storleksvalidering.

CVE-2020-9962: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

FontParser

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en typsnittsfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med skrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27952: En anonym forskare, Mickey Jin och Junzhi Lu på Trend Micro

FontParser

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en typsnittsfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-9956: Mickey Jin och Junzhi Lu på Trend Micro Mobile Security Research Team i samarbete med Trend Micros Zero Day Initiative

FontParser

Tillgänglig för: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en typsnittsfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel förekom i bearbetningen av typsnittsfiler. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27931: Apple

CVE-2020-27943: Mateusz Jurczyk på Google Project Zero

CVE-2020-27944: Mateusz Jurczyk på Google Project Zero

CVE-2020-29624: Mateusz Jurczyk på Google Project Zero

Uppdaterades 22 december 2020

FontParser

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En fjärrangripare kan läcka minne

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2020-29608: Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Lades till 1 februari 2021

Foundation

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En lokal användare kan läsa opålitliga filer

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-10002: James Hutchins

Graphics Drivers

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27947: ABC Research s.r.o. i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative, Liu Long på Ant Security Light-Year Lab

Uppdaterades 16 mars 2021

Graphics Drivers

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Ett skadligt program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2020-29612: ABC Research s.r.o. i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

HomeKit

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En angripare i en privilegierad nätverksposition kan oväntat ändra en applikations tillstånd

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom att förbättra hur inställningen sparas.

CVE-2020-9978: Luyi Xing, Dongfang Zhao och Xiaofeng Wang på Indiana University Bloomington, Yan Jia på Xidian University och University of Chinese Academy of Sciences och Bin Yuan på HuaZhong University of Science and Technology

ImageIO

Tillgänglig för: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2020-27939: Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

CVE-2020-29625: Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Lades till 22 december 2020 och uppdaterades 1 februari 2021

ImageIO

Tillgänglig för: macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en bild med skadligt innehåll kan leda till ett dos-angrepp

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-29615: Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Lades till 1 februari 2021

ImageIO

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-29616: zhouat i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

ImageIO

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27924: Lei Sun

CVE-2020-29618: XingWei Lin på Ant Security Light-Year Lab

ImageIO

Tillgänglig för: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2020-29611: Alexandru-Vlad Niculae i samarbete med Google Project Zero

Uppdaterades 17 december 2020

ImageIO

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en skadlig bild kan leda till heap-fel

Beskrivning: ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-29617: XingWei Lin på Ant Security Light-Year Lab

CVE-2020-29619: XingWei Lin på Ant Security Light-Year Lab

ImageIO

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med skrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27912: Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

CVE-2020-27923: Lei Sun

Image Processing

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med skrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27919: Hou JingYi (@hjy79425575) på Qihoo 360 CERT, Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2020-10015: ABC Research s.r.o. i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

CVE-2020-27897: Xiaolong Bai och Min (Spark) Zheng på Alibaba Inc. och Luyi Xing på Indiana University Bloomington

Intel Graphics Driver

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2020-27907: ABC Research s.r.o. i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative, Liu Long på Ant Security Light-Year Lab

Uppdaterades 16 mars 2021

Kernel

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Ett program med skadligt innehåll kan ta reda på schemat för kernelminnet

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-9974: Tommy Muir (@Muirey03)

Kernel

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-10016: Alex Helie

Kernel

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En fjärrangripare kan eventuellt orsaka att systemet avslutas oväntat eller att kernelminnet blir korrupt

Beskrivning: Flera minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-9967: Alex Plaskett (@alexjplaskett)

Kernel

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2020-9975: Tielei Wang på Pangu Lab

Kernel

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-27921: Linus Henze (pinauten.de)

Kernel

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Ett skadligt program kan orsaka oväntade förändringar av minne som tillhör processer som spåras av DTrace

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller som förhindrar obehöriga åtgärder.

CVE-2020-27949: Steffen Klee (@_kleest) på TU Darmstadt, Secure Mobile Networking Lab

Kernel

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En app med skadligt innehåll kan höja behörigheter

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade behörigheter.

CVE-2020-29620: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

libxml2

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En fjärrangripare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med heltalsspill åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-27911: Hittad av OSS-Fuzz

libxml2

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av kod

Beskrivning: ett problem med användning av tidigare använt minne åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2020-27920: Hittad av OSS-Fuzz

libxml2

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2020-27926: Hittad av OSS-Fuzz

libxpc

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Ett program med skadligt innehåll kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Ett tolkningsfel i hanteringen av katalogsökvägar åtgärdades med förbättrad sökvägsvalidering.

CVE-2020-10014: Zhipeng Huo (@R3dF09) på Tencent Security Xuanwu Lab

Loggning

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En lokal angripare kan höja sin behörighet

Beskrivning: Ett problem med hantering av sökvägar åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2020-10010: Tommy Muir (@Muirey03)

Login Window

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En angripare med privilegierad nätverksposition kan kringgå autentiseringspolicyn

Beskrivning: Ett problem med autentisering åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-29633: Jewel Lambert på Original Spin, LLC.

Lades till 1 februari 2021

Model I/O

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en skadlig fil kan leda till heap-fel

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2020-29614: ZhiWei Sun (@5n1p3r0010) på Topsec Alpha Lab

Lades till 1 februari 2021

Model I/O

Tillgänglig för: macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en skadlig USD-fil kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2020-13520: Aleksandar Nikolic på Cisco Talos

Lades till 1 februari 2021

Model I/O

Tillgänglig för: macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av en USD-fil med skadligt innehåll kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2020-9972: Aleksandar Nikolic på Cisco Talos

Lades till 1 februari 2021

Model I/O

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av en skadlig USD-fil kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2020-13524: Aleksandar Nikolic på Cisco Talos

Model I/O

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Öppnande av en fil med skadligt innehåll kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-10004: Aleksandar Nikolic på Cisco Talos

NSRemoteView

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En process i sandlådeläge kan kringgå sandlådebegränsningarna

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade begränsningar.

CVE-2020-27901: Thijs Alkemade på Computest Research Division

Power Management

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En app med skadligt innehåll kan höja behörigheter

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-27938: Tim Michaud (@TimGMichaud) på Leviathan

Lades till 1 februari 2021

Power Management

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Ett program med skadligt innehåll kan ta reda på schemat för kernelminnet

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-10007: Singi@theori i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Quick Look

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: Bearbetning av ett dokument med skadligt innehåll kan leda till en attack med skriptkörning över flera sajter

Beskrivning: Ett åtkomstproblem åtgärdades genom ytterligare åtkomstbegränsningar.

CVE-2020-10012: Heige på KnownSec 404 Team (knownsec.com) och Bo Qu på Palo Alto Networks (paloaltonetworks.com)

Ruby

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En fjärrangripare kan möjligen ändra filsystemet

Beskrivning: Ett problem med hantering av sökvägar åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2020-27896: En anonym forskare

System Preferences

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En process i sandlådeläge kan kringgå sandlådebegränsningarna

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-10009: Thijs Alkemade på Computest Research Division

WebKit Storage

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: En användare kan eventuellt ta bort hela webbläsarhistoriken

Beskrivning: Historiken rensades inte med Rensa historik och webbplatsdata. Problemet har åtgärdats genom förbättrad databorttagning.

CVE-2020-29623: Simon Hunt på OvalTwo LTD

Lades till 1 februari 2021

WebRTC

Tillgänglig för: macOS Big Sur 11.0.1

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2020-15969: En anonym forskare

Wi-Fi

Tillgänglig för: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Effekt: En angripare kan eventuellt kringgå Managed Frame Protection

Beskrivning: Ett problem med tjänster som nekades åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2020-27898: Stephan Marais på University of Johannesburg

Ytterligare tack

CoreAudio

Vi vill tacka JunDong Xie och XingWei Lin på Ant Security Light-Year Security Lab för hjälpen.

Lades till 16 mars 2021

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.