Om iOS 11-uppdateringar

iOS 11 introducerar hundratals nya funktioner på iPhone och iPad. De omfattar bland annat en helt ny App Store, en smartare och mer proaktiv Siri, förbättringar av Kamera och Bilder samt tekniker för förstärkt verklighet som gör det möjligt att skapa verkligt fängslande upplevelser. iOS 11 är också det största versionssläppet någonsin för iPad med kraftfulla multitaskingfunktioner, nya appen Filer och fler sätt att använda Apple Pencil.

Om du vill ha uppdateringen eller har problem med att uppdatera kan du läsa mer.

iOS 11.4.1

iOS 11.4.1 innehåller buggfixar och förbättrar säkerheten för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Åtgärdar ett problem som gjorde att vissa användare inte kunde se den senast kända platsen för deras AirPod-enheter i Hitta min iPhone.

• Förbättrar tillförlitligheten för synkronisering av e-post, kontakter och anteckningar med Exchange-konton.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.4

iOS 11.4 innehåller stöd för ljud i flera rum med AirPlay 2, HomePod-stereopar och Meddelanden på iCloud. Den här uppdateringen innehåller även buggfixar och förbättringar.

AirPlay 2

• Styr din ljudanläggning i hemmet och AirPlay 2-aktiverade högtalare i alla rum.

• Spela musik samtidigt på flera perfekt synkroniserade AirPlay 2-aktiverade högtalare i hemmet.

• Styr AirPlay 2-aktiverade högtalare från Kontrollcenter, låsskärmen eller AirPlay-reglage i appar på iPhone eller iPad.

• Använd rösten till att styra AirPlay 2-aktiverade högtalare med Siri från iPhone, iPad, HomePod eller Apple TV.

• Svara på ett telefonsamtal eller spela spel på iPhone eller iPad utan att avbryta uppspelningen på AirPlay 2-aktiverade högtalare.

HomePod-stereopar

• Den här uppdateringen har stöd för konfigurering av HomePod-stereopar via iPhone eller iPad.

• HomePod-par identifierar automatiskt var de är placerade i rummet och balanserar ljudet baserat på var högtalarna befinner sig.

• Avancerad strålformning ger en bredare ljudbild än traditionella stereopar.

• HomePod uppdateras automatiskt till att ge stöd för stereopar, om inte automatiska uppdateringar har avaktiverats i Hem-appen.

Meddelanden på iCloud

• Lagra dina meddelanden, bilder och andra tillägg på iCloud så att plats frigörs på dina enheter.

• Alla dina meddelanden visas när du loggar in på en ny enhet med samma iMessage-konto.

• När du raderar meddelanden och konversationer tas de omedelbart bort från alla dina enheter.

• Om du vill aktivera Meddelanden på iCloud aktiverar du Meddelanden i iCloud-inställningarna (Inställningar > [ditt namn] > iCloud).

• Dina konversationer fortsätter att skyddas med heltäckande kryptering.

Andra förbättringar och korrigeringar

• Lärare kan ge eleverna läsuppgifter i iBooks via appen Skolarbete.

• Åtgärdar ett problem där en viss teckensekvens kunde leda till att Meddelanden kraschade.

• Åtgärdar ett problem i Meddelanden som kunde göra att vissa meddelanden visades i fel ordning.

• Åtgärdar ett problem som kunde förhindra inloggning eller tillgång till filer på Google Drive, Google Docs och Gmail i Safari.

• Korrigerar ett problem som kunde förhindra synkronisering av data i Hälsa.

• Korrigerar ett problem som kunde göra att användare inte kunde ändra vilka appar som har tillgång till data från Hälsa.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att en app visades på fel ställe på hemskärmen.

• Korrigerar ett problem där CarPlay-ljud blev förvrängt.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att det inte gick att välja musik från iPhone när musik spelades över Bluetooth eller vid anslutning till USB i vissa fordon.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.3.1

iOS 11.3.1 förbättrar säkerheten hos din iPhone eller iPad och åtgärdar ett problem med pekinmatning som slutade fungera på en del iPhone 8-enheter eftersom de hade reparerats med utbytesskärmar som inte kom från Apple.

Obs! Utbytesskärmar som inte kommer från Apple kan ha lägre visuell kvalitet och kanske inte fungerar som förväntat. Apple-certifierade skärmreparationer utförs av erfarna experter som använder riktiga Apple-delar. Mer information finns på support.apple.com/sv-se.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.3

iOS 11.3 introducerar nya funktioner, inklusive ARKit 1.5 med stöd för mer fängslande upplevelser med förstärkt verklighet, iPhone-batterihälsa (beta), nya animoji till iPhone X-användare med mera. Den här uppdateringen innehåller även stabilitetsförbättringar och buggfixar.

Förstärkt verklighet

• Med ARKit 1.5 kan utvecklare placera digitala objekt på vertikala ytor som väggar och dörrar förutom att placera dem på horisontella ytor.

• Lägger till stöd för att identifiera och integrera bilder som filmaffischer och konstverk i AR-upplevelser.

• Har stöd för en högre upplösning i ”real world”-kameraöversikten under AR-upplevelser.

iPhone-batterihälsa (beta)

• Visar information om batteriets maximala kapacitet och kapaciteten när iPhone är maximalt belastad.

• Anger om funktionen för prestandahantering , som dynamiskt hanterar maximala prestanda för att förhindra oväntade avstängningar, är aktiv och innehåller en möjlighet att avaktivera den.

• Berättar om ett batteri behöver bytas ut.

Hantering av iPad-laddning

• Upprätthåller batteriets hälsa när iPad är ansluten till en strömkälla under längre tidsperioder, till exempel när den används i kiosker eller säljsystem eller när den förvaras i laddstationer.

Animoji

• Introducerar fyra nya animoji på iPhone X: lejon, björn, drake och dödskalle.

Integritet

• När en Apple-funktion ber om tillåtelse att använda din personliga information visas det nu en symbol tillsammans med en länk till en detaljerad förklaring om hur dina data kommer att användas och skyddas.

Apple Music

• Ger en ny musikvideoupplevelse, inklusive ett uppdaterat avsnitt med musikvideor med exklusiva videospellistor.

• Hitta vänner som har liknande musiksmak med hjälp av uppdaterade förslag i Apple Music som visar genrer som andra personer tycker om och gemensamma vänner som följer dem.

News

• Toppartiklar visas nu alltid först i För dig.

• Titta på toppvideor som har kurerats av News-redaktörer.

App Store

• Lägger till möjligheten att sortera kundrecensioner på produktsidor efter mest hjälpsamma, mest positiva, mest kritiska eller senaste.

• Förbättrar informationen på fliken Uppdateringar med appversion och filstorlek.

Safari

• Hjälper dig att skydda din integritet genom att användarnamn och lösenord inte fylls i automatiskt förrän de har markerats i ett fält i ett webbformulär.

• Inkluderar varningar i det smarta sökfältet vid interaktion med formulär som ber om lösenord eller kreditkortsinformation på webbsidor som inte är krypterade.

• Autofyll för användarnamn och lösenord är nu tillgängligt i webböversikter i appar.

• Artiklar som delas till Mail från Safari är nu som standard formaterade efter läsarläget när det läget är tillgängligt.

• Mappar i Favoriter visar nu symboler för de bokmärken som de innehåller.

Tangentbord

• Lägger till två nya Shuangpin-tangentbord.

• Lägger till stöd för anslutna maskinvarutangentbord med turkisk F-tangentbordslayout.

• Förbättrar kinesiska och japanska tangentbord så att det blir lättare att nå dem på enheter med skärmar på 4,7 och 5,5 tum.

• Gör det möjligt att växla tillbaka till tangentbordet med ett enda tryck efter diktering.

• Åtgärdar ett problem där automatisk korrigering felaktigt kunde skriva vissa ord med stor begynnelsebokstav.

• Korrigerar ett problem på iPad Pro som gjorde att iPad Smart Keyboard inte fungerade vid anslutning till en låst Wi-Fi-åtkomstpunkt.

• Åtgärdar ett problem som kunde göra att ett thailändskt tangentbord felaktigt kunde växla till numerisk layout i liggande läge.

Tillgänglighet

• App Store lägger till stöd för att anpassa skärmen med fetstil och stor text för bättre tillgänglighet.

• Smart invertering lägger till stöd för bilder på webben och i Mail-meddelanden.

• Förbättrar RTT-upplevelsen och lägger till RTT-stöd för T-Mobile.

• Förbättrad appväxling på iPad för användare av VoiceOver och reglagestyrning.

• Åtgärdar ett problem där VoiceOver felaktigt beskrev Bluetooth-status och bricksymboler.

• Korrigerar ett problem där knappen för att avsluta samtal i vissa fall inte visades i appen Telefon när VoiceOver användes.

• Korrigerar ett problem där funktionen för betygsättning av appar inuti appen inte var tillgänglig med VoiceOver.

• Löser ett problem där användning av Hör allt kunde förvränga uppspelning av ljud.

Andra förbättringar och buggfixar

• Introducerar stöd för AML-standarden som ger mer exakt platsinformation till räddningspersonal när SOS utlöses (i länder som med stöd för detta).

• Lägger till stöd för programvaruautentisering som ett nytt sätt för utvecklare att skapa och aktivera HomeKit-kompatibla tillbehör.

• Podcaster spelar nu upp avsnitt med ett enkelt tryck, och du kan trycka på Detaljer om du vill ha mer information om varje avsnitt.

• Förbättrar sökprestanda för användare med långa anteckningar i Kontakter.

• Förbättrar prestanda för Handoff och universella urklipp när båda enheterna finns i samma Wi-Fi-nätverk.

• Korrigerar ett problem som i vissa fall kunde förhindra att inkommande samtal väckte skärmen ur viloläget.

• Åtgärdar ett problem som kunde fördröja eller förhindra uppspelning av den visuella röstbrevlådan.

• Korrigerar ett problem som förhindrade öppning av en webblänk i Meddelanden.

• Åtgärdar ett fel som kunde leda till att vissa användare inte kunde återvända till Mail efter förhandsgranskning av en bilaga till ett meddelande.

• Rättar till ett fel som kunde leda till att Mail-notiser visades på låsskärmen på nytt efter det att de hade rensats.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att visning av tid och notiser försvann från låsskärmen.

• Korrigerar ett problem som förhindrade föräldrar att godkänna ”Be att få köpa”-begäranden med hjälp av Face ID.

• Rättar till ett fel i Väder där det aktuella vädret ibland inte uppdaterades.

• Rättar till ett fel där kontakter kanske inte kunde synkroniseras med en bils telefonbok vid anslutning via Bluetooth.

• Åtgärdar ett fel som kunde förhindra att ljudappar spelades upp i bilar när appen var i bakgrunden.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.2.6

iOS 11.2.6 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att appar kraschade när vissa teckensekvenser användes.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att vissa appar från tredje part inte kunde ansluta till externa tillbehör.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.2.5

iOS 11.2.5 innehåller stöd för HomePod och gör att Siri kan läsa upp nyheter (endast i USA, Storbritannien och Australien). Den här uppdateringen innehåller även buggfixar och förbättringar.

Stöd för HomePod

• Ställ in och överför automatiskt dina inställningar för Apple–ID, Apple Music, Siri och Wi-Fi till HomePod.

Siri News

• Siri kan nu läsa upp nyheterna. Säg bara ”Hej Siri, läs upp nyheter". Du kan även be om specifika nyhetskategorier, till exempel sport, finans och musik.

Andra förbättringar och korrigeringar

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att appen Telefon visade ofullständig information i samtalslistan.

• Korrigerar ett problem som gjorde att Mail-notiser från vissa Exchange-konton försvann från låsskärmen när iPhone X låstes upp med Face ID.

• Åtgärdar ett problem som kunde göra att konversationer i Meddelanden temporärt visades i fel ordningsföljd.

• Korrigerar ett problem i CarPlay där reglagen för Spelas nu slutade fungera efter flera spårändringar.

• Gör det möjligt för VoiceOver att läsa upp uppspelningsdestinationer och AirPod-batterinivå.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.2.2

iOS 11.2.2 innehåller en säkerhetsuppdatering och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.2.1

iOS 11.2.1 åtgärdar buggar inklusive ett problem som kunde avaktivera fjärråtkomst till delade användare i appen Hem.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.2

iOS 11.2 introducerar Apple Pay Cash som kan användas till att skicka, be om och ta emot pengar från vänner och familj med Apple Pay. Den här uppdateringen innehåller även uppdateringar och förbättringar.

Apple Pay Cash (endast USA)

• Skicka, be om och ta emot pengar från vänner och familj med Apple Pay i Meddelanden eller genom att använda Siri.

Andra förbättringar och korrigeringar

• Lägger till stöd för snabbare trådlös laddning på iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X med kompatibla tillbehör från tredje part.

• Lägger till tre nya Live Photo-bakgrundsbilder för iPhone X.

• Förbättrad stabilitet för videokameran.

• Appen Podcaster får stöd för att automatiskt gå vidare till nästa avsnitt i samma program.

• HealthKit får stöd för en ny datatyp för distans i alpin utförsåkning.

• Korrigerar ett fel som kunde göra att Mail verkade söka efter nya brev trots att en hämtning hade slutförts.

• Korrigerar ett fel som kunde leda till att rensade notiser i Mail från Exchange-konton visades på nytt.

• Förbättrad stabilitet i Kalender.

• Åtgärdar ett fel där en tom skärm kunde visas när Inställningar öppnades.

• Korrigerar ett fel som kunde göra att det inte gick att svepa till vyn Idag eller till kameran från låsskärmen.

• Åtgärdar ett fel som kunde leda till att musikreglage inte visades på låsskärmen.

• Korrigerar ett fel som kunde göra att appsymboler placerades i fel ordningsföljd på hemskärmen.

• Åtgärdar ett fel som kunde hindra användare från att radera bilder som tagits nyligen när det maximala iCloud-lagringsutrymmet hade överskridits.

• Åtgärdar ett fel där kartor ibland inte visades i Hitta min iPhone.

• Korrigerar ett fel i Meddelanden där tangentbordet kunde visas över det senaste meddelandet.

• Korrigerar ett fel i Kalkylator där snabb inmatning av siffror kunde leda till fel resultat.

• Åtgärdar ett fel där tangentbordet kunde svara långsamt.

• Lägger till stöd för telefonsamtal med RTT (realtidstext) för döva och hörselskadade.

• VoiceOver får förbättrad stabilitet i Meddelanden, Inställningar, App Store och Musik.

• Korrigerar ett fel som gjorde att VoiceOver inte kunde läsa upp inkommande notiser.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.1.2

iOS 11.1.2 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Löser ett problem som leder till att skärmen på iPhone X tillfälligt slutar reagera på tryckningar när temperaturen snabbt sjunker.

• Åtgärdar ett problem som kunde orsaka förvrängningar i Live Photo-bilder och videor som tagits med iPhone X.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.1.1

iOS 11.1.1 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Löser ett problem med tangentbordets autokorrigering.

• Löser ett problem som ledde till att Hej Siri slutade fungera.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.1

iOS 11.1 introducerar fler än 70 nya emoji-symboler och innehåller buggfixar och förbättringar.

Emoji

• Fler än 70 nya emoji-symboler, inklusive nya typer av mat, djur, mytologiska varelser, olika kläder, mer uttrycksfulla smiley-ansikten, könsneutrala personer med mera.

Bilder

• Åtgärdar ett fel som kunde göra att vissa bilder såg suddiga ut.

• Åtgärdar ett fel som kunde leda till att Live Photo-effekter spelades upp långsamt.

• Korrigerar ett fel som kunde göra att vissa bilder inte visades i albumet Personer efter en återskapning från en iCloud-säkerhetskopia.

• Korrigerar ett fel som kunde påverka prestanda vid svepning mellan skärmavbilder.

Tillgänglighet

• Förbättrat stöd för engelskt punktskriftsalfabet (Grade 2).

• Förbättrad VoiceOver-tillgång i PDF-dokument på flera sidor.

• Förbättrade VoiceOver-rotoråtgärder för att meddela inkommande notiser.

• Menyn för VoiceOver-rotoråtgärder har förbättrade alternativ för att ta bort en app från appväxlaren.

• Åtgärdar ett fel där alternativa tangenter inte visades för vissa användare när VoiceOver användes med touchmetod.

• Åtgärdar ett problem där VoiceOver-rotorn alltid återvände till standardåtgärden i Mail.

• Åtgärdar ett problem där VoiceOver-rotorn inte kunde radera meddelanden.

Andra förbättringar och korrigeringar

• Det finns nu återigen stöd för att komma åt appväxlaren genom att trycka på kanten av skärmen med 3D Touch.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att Mail-notiser visades på nytt på låsskärmen.

• Åtgärdar ett problem i företagsmiljöer som förhindrade att data kunde flyttas mellan hanterade appar.

• Korrigerar ett problem med vissa GPS-tillbehör från tredje part som ledde till felaktiga platsdata.

• Åtgärdar ett problem där inställningarna för varning om pulsnivå visades i Apple Watch-appen på klockor från första generationen.

• Åtgärdar ett problem där appsymboler inte visades i notiser på Apple Watch.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.0.3

iOS 11.0.3 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar:

• Löser ett problem som ledde till att ljud och haptisk återkoppling inte fungerade på en del iPhone 7- och 7 Plus-enheter.

• Åtgärdar ett problem där gestinmatning slutade svara på vissa iPhone 6s-skärmar eftersom de inte hade reparerats med originaldelar från Apple.

Obs! Ersättningsskärmar som inte kommer från Apple kan ha sämre visuell kvalitet och kanske inte fungerar som förväntat. Apple-certifierade skärmreparationer utförs av pålitliga experter som använder originaldelar från Apple. Se support.apple.com/sv-se för mer information.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.0.2

iOS 11.0.2 innehåller buggfixar och förbättringar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem som gjorde att det kunde höras ett knäppande ljud under samtal på ett litet antal iPhone 8- och 8 Plus-enheter.

• Löser ett problem som kunde leda till att vissa bilder gömdes.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att det inte gick att öppna bilagor i S/MIME-krypterade e-brev.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11.0.1

iOS 11.0.1 innehåller buggfixar och förbättringar för din iPhone eller iPad.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 11

App Store

• Helt nya App Store är utformad så att du kan upptäcka suveräna appar och spel varje dag.

• I den nya fliken Idag upptäcker du nya appar och spel med berättelser, anvisningar och mycket mer.

• I den nya fliken Spel hittar du nya spel och speltopplistor där du ser vad som är populärt just nu.

• Fliken Appar innehåller handplockade appar, apptopplistor och appkategorier.

• Appsidor innehåller fler videosmakprov, Editors' Choice-brickor, enklare tillgång till användarbetyg och information om köp inuti appar.

Siri

• Ny Siri-röst som är naturligare och uttrycksfullare.

• Översätt engelska ord och fraser till kinesiska, franska, tyska, italienska eller spanska (beta).

• Siri-förslag som bygger på hur du använder Safari, News, Mail och Meddelanden.

• Fungerar med anteckningsappar för att skapa uppgiftslistor, anteckningar och påminnelser.

• Fungerar med bankappar för kontoöverföringar och saldon.

• Fungerar med appar som visar QR-koder.

• Diktering på hindi och shanghainesiska.

Kamera

• Porträttläget stöder nu optisk bildstabilisering, HDR och True Tone-blixt.

• Bilder och videor tar upp halva utrymmet med de nya HEIF- och HEVC-formaten för bilder och video.

• Omdesignad uppsättning med nio filter som är optimerade för naturliga hudtoner.

• Identifierar och skannar QR-koder automatiskt.

Bilder

• Live Photo-effekterna Loopa, Studsa och Lång exponering.

• Stäng av ljudet, putsa eller välj en ny referensbild för Live Photo-bilder.

• Minnesfilmer anpassar innehåll automatiskt för stående eller liggande riktning.

• Över ett dussin nya minnestyper som omfattar husdjur, barn, bröllop och sportevenemang.

• Albumet Personer är träffsäkrare och hålls uppdaterat på alla dina enheter med iCloud-bildbibliotek.

• Stöd för animerade GIF-filer.

Kartor

• Inomhuskartor för större flygplatser och shoppingcenter.

• Filförslag och information om hastighetsbegränsningar med färdbeskrivningar steg för steg.

• Zoomning med en hand genom att trycka snabbt två gånger och svepa.

• Flytta på enheten för att interagera med Flyover.

Stör ej medan jag kör

• Stänger automatiskt av notiser medan du kör och ser till att iPhone är tyst med avstängd skärm.

• Frivilligt iMessage-autosvar som meddelar utvalda kontakter att du kör.

Nya funktioner som är utformade för iPad

• En helt ny Dock ger snabb tillgång till favorit- och senast använda appar och kan t.o.m. visas ovanpå aktiva appar.

• Dock ändrar storlek så att du kan lägga till alla dina favoritappar.

• Kontinuitets- och senast använda appar finns till höger.

• Förbättrad Slide Over och Split View

• Appar kan enkelt startas i Slide Over och Split View från Dock.

• Slide Over och bakgrundsappar körs nu samtidigt.

• Appar i Slide Over och Split View kan nu placeras på vänstra sidan av skärmen.

• Dra och släpp

• Flytta text, bilder och filer mellan appar på iPad.

• Använd Multi-Touch till att flytta flera objekt samtidigt.

• Appar öppnas automatiskt när du flyttar objekt mellan dem.

• Märkning

• Märkning fungerar på dokument, PDF-filer, webbsidor, bilder och annat.

• Märk vad du vill på direkten i iOS. Placera bara Apple Pencil på det du vill märka.

• Skapa en PDF och märk allt som kan skrivas ut.

• Anteckningar

• Skapa en ny anteckning direkt genom att trycka med Apple Pencil på låsskärmen.

• Rita textbundet genom att helt enkelt placera Apple Pencil i brödtexten i en anteckning.

• Sök i handskrift.

• Dokumentskannern korrigerar skevhet automatiskt och använder bildfilter som tar bort skuggor.

• Tabellstöd för att ordna och visa information.

• Nåla fast viktiga anteckningar högst upp i listan.

• Filer

• Helt nya appen Filer som du använder till att bläddra bland, söka efter och ordna filer.

• Fungerar med iCloud Drive och tredjepartsleverantörer av molnlagring.

• Vyn Senaste med snabb tillgång till de senast använda filerna, oavsett vilken app eller molnlagring de kommer från.

• Skapa mappar och sortera filer efter namn, datum, storlek och taggar.

QuickType

• Dra nedåt på bokstavstangenter för att mata in siffror, symboler och skiljetecken på iPad.

• Stöd för tangentbord med enhandsgrepp på iPhone.

• Nya tangentbord för armeniska, azerbajdzjanska, vitryska, georgiska, irländska, kannada, malayalam, maori, odia, swahili och walesiska.

• Engelsk inmatning på pinyintangentbordet med 10-tangenter.

• Engelsk inmatning på det japanska romajitangentbordet.

HomeKit

• Nya tillbehörstyper omfattar AirPlay 2-högtalare, sprinklers och kranar.

• Utökade utlösare för närvaro och tid samt tillbehörsaktiverade utlösare.

• Enkel installation av tillbehör med QR-kod och tryck för att parkoppla.

Förstärkt verklighet

• Tekniker för förstärkt verklighet som appar från App Store kan använda till att leverera innehåll ovanpå verkliga scener för interaktiva spel, engagerande shoppingupplevelser, industridesign och mycket annat.

Maskininlärning

• Kärntekniker för maskininlärning som appar från App Store kan använda till att leverera smarta funktioner med maskininlärningsdata som bearbetas på en enhet för höga prestanda och användarintegritet.

Andra funktioner och förbättringar

• Ett nytt Kontrollcenter samlar alla reglage på en sida.

• Anpassade reglage i Kontrollcenter omfattar hjälpmedel, guidad åtkomst, förstorare, textstorlek, skärminspelning och Wallet.

• Nu får du hjälp av Apple Music att upptäcka musik med vänner. Skapa en profil så att vänner kan lyssna på spellistor du har delat och se vilken musik du lyssnar på mest.

• Nu innehåller Apple News Top Stories som är utvalda för dig, rekommendationer från Siri, dagens bästa videor i vyn Today och suveräna artiklar som har handplockats av våra redaktörer i den nya fliken Spotlight.

• Apple Podcaster har en helt ny design. Använd Lyssna nu för att enkelt spela upp nya avsnitt eller fortsätta där du slutade. Program kan nu även ha säsonger, trailrar och bonusavsnitt.

• Automatisk inställning loggar in dig på iCloud, iCloud-nyckelring, iTunes, App Store, iMessage och FaceTime med ditt Apple-ID.

• Automatisk inställning återskapar enhetsinställningar, inklusive språk, region, nätverk, tangentbordsinställningar, platser du ofta besöker, hur du talar till Siri samt hem- och hälsodata.

• Dela anslutningen till dina Wi-Fi-nätverk enkelt.

• Ställ in notiser om lagringsoptimering och frigör utrymme i Inställningar för appar som Bilder, Meddelanden med flera.

• Nödsamtal SOS ringer upp räddningstjänster baserat på aktuell plats och meddelar automatiskt dina nödkontakter, delar din platsinformation och visar ditt medicinska ID.

• Med FaceTime kan du ta Live Photo-bilder från den andra personens Mac- eller iPhone-kamera.

• Kontrollera flygstatus enkelt i Spotlight och Safari.

• Definitioner, konverteringar och mattestöd i Safari.

• Ryskengelsk dubbelspråkig ordbok.

• Portugisisk-engelsk dubbelspråkig ordbok.

• Stöd för arabiskt systemtypsnitt.

Hjälpmedel

• Stöd för VoiceOver-beskrivningar av bilder.

• Stöd för VoiceOver-tabeller och -listor i PDF-filer.

• Stöd för grundläggande sökförfrågningar när du skriver till Siri.

• Stöd för uppläsning och punktskriftstextning av undertexter för videor.

• Dynamisk text ökar textens och appgränssnittets storlek.

• Omdesignad invertering av färger gör medieinnehåll enklare att se.

• Förbättrade markeringsfärger i Läs upp markering och Läs upp skärm.

• Reglagestyrningsskrift kan skanna och skriva hela ord åt gången.

Prestanda i iOS 11 är optimerade för 64-bitarsappar. Apputvecklarna måste uppdatera 32-bitarsappar innan de fungerar med den här versionen av iOS.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller alla områden. Mer information finns på http://www.apple.com/se/ios/feature-availability och http://www.apple.com/se/ios/whats-new.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen på http://support.apple.com/sv-se/HT1222.