Gör Apple Watch redo för service

Så här skyddar du din information och sparar tid innan du skickar din Apple Watch per post eller lämnar in den för service.

Innan du skickar din Apple Watch till oss

Om enheten inte aktiveras eller svarar slutför du så många av dessa steg som möjligt.

Ta bort parkopplingen till Apple Watch

När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. Du kan använda säkerhetskopian för att återskapa din Apple Watch när du får tillbaka din iPhone från service.

Följ dessa steg för att ta bort parkopplingen till dina enheter:

1. Placera din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra.

2. Öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.

3. Tryck på Alla klockor högst upp på skärmen.

4. Tryck på knappen Infoknappen Info bredvid klockan som du vill ta bort parkopplingen för.

5. Tryck på Ta bort parkoppling. För mobilnätsmodeller trycker du på Ta bort [operatör]-abonnemang.

6. Ange ditt Apple ID-lösenord. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenkod kan du nollställa det.

7. Tryck en gång till för att bekräfta.

Om du inte har din iPhone men din Apple Watch fungerar kan du radera allt innehåll och alla inställningar på din Apple Watch. Tryck på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och alla inställningar på din Apple Watch. För mobilnätsmodeller trycker du på Radera allt för att ta bort ditt abonnemang.

Ta bort Apple Pay-kort om du inte kan koppla bort din Apple Watch

När du tar bort parkopplingen eller raderar din Apple Watch raderas dina personuppgifter, inklusive korten som du använder för Apple Pay och Apple Cash.

Om du inte kan koppla bort eller radera din klocka innan du skickar in den kan du fortfarande ta bort dina Apple Pay-kort:

1. Gå till appleid.apple.com.

2. Logga in med ditt Apple‑ID.

3. Välj Enheter.

4. Välj din Apple Watch från listan över enheter.

5. Klicka på Ta bort objekt i avsnittet Plånbok och Apple Pay.

6. Klicka på Ta bort objekt igen för att bekräfta.

Ta bort armbandet till Apple Watch

Ta bort ditt Apple Watch-armband och andra tillbehör när du skickar in din Apple Watch för service eftersom dessa inte skickas tillbaka till dig.

Läs om hur du tar bort ditt armband. Glöm inte att ta isär länkarna om du har ett länkarmband innan du tar bort det.

Skicka in din Apple Watch

Om du har skickat en reparationsbegäran bör du ha fått instruktioner om hur du skickar in din Apple Watch per post. Om du redan har fått en ersättningsenhet följer du dessa steg för att ställa in den.

Om du inte har skapat en reparationsbegäran väljer du mellan servicealternativen som är tillgängliga i ditt område: Gör en bokning i en Apple Store-butik, hitta en auktoriserad Apple-servicepartner eller skapa en reparation per post. Ordna service för din Apple Watch.

Innan du lämnar in din Apple Watch

Du kan boka en tid Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID för att boka tid.

Förbereda för service

Gör så här. Om enheten inte kan startas eller svarar får du göra så mycket av det nedanstående som möjligt:

1. Uppdatera din Apple Watch till den senaste versionen av watchOS.

2. Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.

3. Säkerhetskopiera din iPhone. Din iPhone-säkerhetskopia innehåller också en säkerhetskopia av din Apple Watch.

4. Ladda både din iPhone och Apple Watch.

5. Stänga av Apple Cash Om det inte går att göra på klockan följer du stegen i avsnittet Ta bort Apple Pay-kort om du inte kan koppla bort din Apple Watch section above.

Se till att du har med dig följande när du kommer in för service:

• Din Apple Watch

• Den iPhone som du använder med din klocka

• Strömkablarna och adaptrarna

• Ditt Apple‑ID och lösenord (För en del reparationer behöver du använda lösenordet till ditt Apple‑ID för att kunna radera enheten och stänga av Hitta min iPhone.)

• Ditt kvitto (om möjligt, ifall servicen kräver inköpsbevis)

• Någon typ av legitimation, som körkort, pass eller annan id-handling

Lämna in din Apple Watch

När du kommer till en butik inspekterar en tekniker din enhet. Om din Apple Watch behöver en hårdvarureparation skickas den till ett Apple-reparationscenter. Innan den skickas måste du ta bort parkopplingen med din iPhone. När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. Du kan använda säkerhetskopian för att återskapa din Apple Watch när du får tillbaka den från service.