Om säkerhetsinnehållet i iOS 15.7.2 och iPadOS 15.7.2

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i iOS 15.7.2 och iPadOS 15.7.2.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

iOS 15.7.2 och iPadOS 15.7.2

Släpptes 13 december 2022

AppleAVD

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Tolkning av en videofil med skadligt innehåll kan leda till körning av kernelkod

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-46694: Andrey Labunets och Nikita Tarakanov

AVEVideoEncoder

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: en app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2022-42848: ABC Research s.r.o

File System

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-42861: pattern-f (@pattern_F_) på Ant Security Light-Year Lab

Graphics Driver

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Tolkning av en videofil med skadligt innehåll kan leda till oväntad systemavstängning

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad minneshantering.

CVE-2022-42846: Willy R. Vasquez på The University of Texas at Austin

IOHIDFamily

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: en app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-42864: Tommy Muir (@Muirey03)

iTunes Store

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En fjärranvändare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem förekom i tolkningen av webbadresser. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-42837: Weijia Dai (@dwj1210) på Momo Security

Kernel

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: en app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom ytterligare validering.

CVE-2022-46689: Ian Beer på Google Project Zero

libxml2

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En fjärranvändare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med heltalsspill åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-40303: Maddie Stone från Google Project Zero

libxml2

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En fjärranvändare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-40304: Ned Williamson och Nathan Wachholz från Google Project Zero

ppp

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: en app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2022-42840: en anonym forskare

Preferences

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan använda opålitliga behörigheter

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-42855: Ivan Fratric på Google Project Zero

Safari

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Besök på en webbplats med skadligt innehåll i ramar kan leda till att användargränssnittet förfalskas

Beskrivning: Ett problem med omstyrning förekom i hanteringen av webbadresser. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-46695: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

TCC

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: en app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade begränsningar.

CVE-2022-46718: Michael (Biscuit) Thomas

Lades till 1 maj 2023

Weather

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: en app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade begränsningar.

CVE-2022-46703: Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing och en anonym forskare

Lades till 16 mars 2023

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: problemet hanterades med förbättrade kontroller.

WebKit Bugzilla: 245464

CVE-2023-23496: ChengGang Wu, Yan Kang, YuHao Hu, Yue Sun, Jiming Wang, JiKai Ren och Hang Shu på Institute of Computing Technology, Chinese Academy of Sciences

Lades till 16 mars 2023

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: besök på en webbplats med skadligt innehåll kan leda till att adressfältet förfalskas

Beskrivning: Ett problem med omstyrning förekom i hanteringen av webbadresser. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-46705: Hyeon Park (@tree_segment) på Team ApplePIE

Lades till 16 mars 2023

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med minnesförbrukningen åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 245466

CVE-2022-46691: en anonym forskare

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till att processminnet visas

Beskrivning: problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2022-42852: hazbinhotel i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan kringgå principen för samma ursprung

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 246783

CVE-2022-46692: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

WebKit Bugzilla: 247562

CVE-2022-46700: Samuel Groß på Google V8 Security

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Pro (alla modeller), iPad Air 2 och senare, iPad 5:e generationen och senare, iPad mini 4 och senare samt iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats aktivt på versioner av iOS som släppts före iOS 15.1.

Beskrivning: Ett problem med sammanblandning av typer åtgärdades genom förbättrad lägeshantering.

WebKit Bugzilla: 248266

CVE-2022-42856: Clément Lecigne på Googles Threat Analysis Group

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.