Skärm till MacBook Pro (14 tum, 2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit 44 mm

• Torx Plus 8IP-bit

Var försiktig

• För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Om du installerar en ny skärm måste du installera en ny lockvinkelsensor.

Borttagning

1. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-06854) från lockvinkelsensorns kontakthölje. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

2. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på lockvinkelsensorns flexkabel från kontakten.

3. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de fyra 3IP-skruvarna (923-06854) från skärmens två kontakthöljen. Ta bort de höljena och spara dem till senare.

4. Lyft bort ändarna på strömflexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning, FaceTime HD-kamerans flexkabel och eDP-flexkabeln () från kontakterna.

5. Lyft bort kabelklämmorna för skärmen från den inre ramen på det övre höljet. Vik försiktigt tillbaka dem över kanten på det övre höljet så att du ser skärmkabelns stötdämpare under.

6. Lyft ut skärmkabelns stötdämpare ur det övre höljet. Spara dem till återmonteringen.

7. Öppna datorn och placera den med skärmen vänd nedåt på en ren yta så att skärmen hänger ner över bordskanten.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm och 8IP-biten för att ta bort de sex 8IP-skruvarna (923-07042) från skärmens gångjärn i den ordning som visas.

9. Dra skärmen mot dig i 30 grader (1). Lyft sedan upp skärmen och se till att gångjärnen kommer förbi kanten på det övre höljet (2).

10. Ta bort skärmen från det övre höljet enligt bilden.

Återmontering

Viktigt:

• Om du monterar en ny skärm börjar du på steg 1. Se till att du tar bort alla skyddspapper och all tejp från den nya skärmen.

• Om du monterar den befintliga skärmen börjar du på steg 2.

1. Ta bort den befintliga lockvinkelsensorn och installera en ny lockvinkelsensor.

2. Placera skärmen i det övre höljet enligt bilden.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm och 8IP-biten för att delvis sätta tillbaka de sex 8IP-skruvarna (923-07042) i skärmens gångjärn i den ordning som visas.

4. Stäng skärmen och ställ datorn på kant. Justera skärmen tills den ligger dikt an mot det övre höljet.

5. Placera datorn med skärmen vänd nedåt med den bakre kanten närmast dig.

6. Ha kvar 8IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Ställ in vridmomentet på 0,7 Nm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten för att helt sätta tillbaka de sex 8IP-skruvarna i skärmens gångjärn.

7. Placera skärmkabelns stötdämpare i den inre ramen.

8. Rikta in skärmflexkablarna runt kanten på skärmkabelns stötdämpare (1). Tryck sedan ned kabelklämmorna för skärmens flexkabel över stötdämparna och på den inre ramen (2).

9. Använd det svarta petverktyget för att stoppa in skärmflexkablarna i utrymmet mellan skärmen och den inre ramen.

10. Använd det svarta petverktyget för att stoppa in varje skärmflexkabel i utrymmet mellan moderkortet och den inre ramen. Se till att kabelklämmorna för flexkablarna sitter fast ordentligt på den inre ramen.

11. Tryck fast ändarna på strömflexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning, FaceTime HD-kamerans flexkabel och eDP-flexkabeln på kontakterna på moderkortet.

12. Placera de två skärmkontakthöljena över ändarna på strömflexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning, FaceTime HD-kamerans kabel och eDP-flexkabelns kontakter. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka två 3IP-skruvar (923-06854) i varje hölje.

13. Tryck änden på lockvinkelsensorns flexkabel mot kontakten.

14. Placera lockvinkelsensorns kontakthölje över änden av lockvinkelsensorns flexkabel. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-06854) i lockvinkelsensorns kontakthölje.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.