Hantera webbåtkomst till dina iCloud-data

Från och med iOS 16.2, iPadOS 16.2 och macOS 13.1 kan du välja att stänga av webbåtkomst till dina iCloud-data.

Du kan komma åt data som du lagrar på iCloud på webben på iCloud.com. För ännu mer säkerhet och för att ge dig mer kontroll över dina personuppgifter kan du välja att stänga av webbåtkomst till dina iCloud-data så att dina data endast är tillgängliga på dina betrodda enheter.

När webbåtkomst är inaktiverat kan dina iCloud-data som vanligtvis är tillgängliga på webben på iCloud.com, exempelvis e-post, kontakter, kalender, bilder, anteckningar, påminnelser, filer och dokument, endast nås från din betrodda enhet.

Om du aktiverar Avancerat dataskydd för iCloud stängs webbåtkomst via iCloud.com av automatiskt. Du kan dock välja att aktivera webbåtkomst igen och använda dina betrodda enheter för att tillåta tillfällig åtkomst till dina data.

Så här hanterar du webbåtkomst till dina iCloud-data

Du kan hantera iCloud.com webbåtkomst i iCloud-inställningarna (kräver iOS 16.2 eller senare, iPadOS 16.2 eller senare eller macOS 13.1 eller senare).

På en iPhone eller iPad

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på ditt namn och sedan på iCloud.

3. Tryck för att inaktivera eller aktivera Kom åt iCloud-data på webben.

På en Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på ditt namn och sedan på iCloud.

3. Klicka för att inaktivera eller aktivera Kom åt iCloud-data på webben.

När du stänger av Kom åt iCloud-data på webben och sedan loggar in på iCloud.com ser du en varning som bekräftar att Kom åt iCloud-data på webben är Av och att du inte kan komma åt dina data. Om du vill aktivera webbåtkomst igen kan du också välja länken Hantera på enheten som visas på iCloud.com och följa anvisningarna på en av dina betrodda enheter.

Webbåtkomst och Avancerat dataskydd för iCloud

Om du aktiverar Avancerat dataskydd för iCloud stängs webbåtkomsten till dina data på iCloud.com av automatiskt för att säkerställa att dina data endast är tillgängliga på dina betrodda enheter. Om du vill komma åt dina data på iCloud.com måste du först aktivera webbåtkomst. Varje gång du sedan vill komma åt dina iCloud-data använder du en av dina betrodda enheter för att godkänna tillfällig åtkomst.

Så här kommer du åt dina iCloud-data på webben:

1. Aktivera Kom åt iCloud-data på webben.

2. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID och lösenord.

3. Använd din betrodda enhet för att godkänna tillfällig åtkomst till dina data.

När du har godkänt åtkomst från din betrodda enhet kommer du åt dina data på iCloud.com. Under den kommande timmen ger din enhet godkännande varje gång du får åtkomst till en ny kategori av data – som bilder, anteckningar eller filer. När din enhet ger åtkomst till en ny kategori får du en notis.

Du måste godkänna igen från din betrodda enhet efter en timme för att komma åt en ny kategori av data. När du väl kommer åt en datakategori kan du komma åt den tills du loggar ut från iCloud.com eller avslutar surfsessionen.

Vissa data är inte tillgängliga på iCloud.com, som hälsodata och lösenkod i iCloud-nyckelring.

Webbåtkomst och privacy.apple.com

Om du stänger av webbåtkomst till iCloud-data begränsas också de data som du kan ta emot med Apples verktyg för data- och integritetshantering på privacy.apple.com. Dina iCloud-data visas inte på din lista över tillgängliga data – däribland e-post, kontakter, kalender, bilder, anteckningar, påminnelser, filer och dokument. För att begära dessa data måste du först aktivera webbåtkomst igen.

Om du har Avancerat dataskydd för iCloud aktiverat kommer inte Apple åt och kan inte tillhandahålla kopior av iCloud-data skyddade med heltäckande kryptering, oavsett om du tillåter webbåtkomst eller inte. Dessa specifika datakategorier anges i artikeln Översikt över iCloud-datasäkerhet.

Vissa personuppgifter som Apple lagrar och som är kopplade till ditt Apple-ID, däribland information om ditt Apple-ID, transaktionshistorik, supporthistorik och mer, är fortfarande tillgängliga för dig via privacy.apple.com, oavsett vilka inställningar du har angett för webbåtkomst och dataskydd.