Spela in skärmen på din Mac

Du kan använda Skärmavbild eller QuickTime Player för att göra en videoinspelning av hela skärmen eller bara en vald del av den.

Använda verktygsfältet för skärmavbilder

Tangenterna Skift, Kommando och 5

För att visa verktygsfältet för skärmavbilder trycker du på dessa tre tangenter tillsammans: Skift, Kommando och 5. På skärmen visas reglage för att spela in hela skärmen, en utvald del av skärmen eller ta en stillbildav skärmen:

macOS-skrivbord som visar verktygsfältet för skärmavbilder

Använda QuickTime Player

1. Öppna QuickTime Player från mappen Program och välj Arkiv > Ny skärminspelning från menyraden.

2. Innan du startar din inspelning kan du klicka på pilen bredvid Spela in-knappenNo alt supplied for Image för att ändra inspelningsinställningarna:

Inställningar för QuickTime-skärminspelning
    • Välj en mikrofon för att spela in din röst eller annat ljud med skärminspelning. Du kan styra det här ljudet under inspelningen genom att justera volymreglaget. Om du får rundgång från ljudet sänker du volymen eller använder hörlurar med en mikrofon.

• Välj Visa musklick i inspelningen om du vill visa en svart cirkel runt markören när du klickar.

3. För att börja spela in klickar du på Spela in-knappenNo alt supplied for Image och genomför sedan en av dessa åtgärder:

• Klicka någonstans på skärmen för att börja spela in hela skärmen.

• Du kan även dra för att välja ett område som du vill spela in och sedan klicka på Starta inspelning inom det området.

4. För att stoppa inspelningen klickar på Stopp-knappenNo alt supplied for Image i menyraden, eller tryck på Kommando-Kontroll-Esc (Escape).

5. När du stoppar inspelningen öppnar QuickTime Player automatiskt inspelningen. Du kan nu spela upp, redigera eller dela inspelningen.

Läs mer

• Verktygsfältet för skärmavbilder finns på macOS Mojave eller senare.

• När du sparar din inspelning automatiskt använder din Mac namnet "Skärminspelning datum vid tid.mov".

• Du kan avbryta inspelningen genom att trycka på Esc innan du klickar för att spela in.

• Du kan öppna dina skärminspelningar med QuickTime Player, iMovie och andra program som har funktioner för att redigera eller visa videor.

• Vissa appar tillåter kanske inte att du spelar in fönster.

• Läs om hur du spelar in skärmen på din iPhone, iPad eller iPod touch.