Använda anpassade e-postdomäner med iCloud Mail

Du kan använda ett anpassat domännamn som du redan har om du vill anpassa din iCloud-e-postadress när du börjar prenumerera på iCloud+ eller köpa ny domän.

Om du börjar prenumerera på iCloud+ kan du använda ett anpassat domännamn som du redan har för att skicka och ta emot e-postmeddelanden från en anpassad e-postadress med iCloud Mail.

• Du kan använda upp till fem anpassade domäner med upp till tre personliga e-postadresser per domän.

• Du kan använda din personliga e-postadress i appen Mail på vilken enhet som helst som är inloggad med ditt Apple‑ID och där iCloud Mail är aktiverat och på iCloud.com/mail.

• Du kan även använda din personliga e-postadress för Meddelanden, FaceTime, Kalender, för att logga in på din enhet och ännu mer.

• Om du inte har några befintliga e-postadresser som används med din anpassade domän kan du skapa nya personliga e-postadresser efter att du satt upp din domän med iCloud Mail.

• Om du delar iCloud+ med familjedelningsgruppen går det att dela den anpassade domänen med familjedelningsgruppen och låta dem skapa personliga adresser. I iOS 16 eller senare går det även att dela den anpassade domänen med personer utanför familjen och låta dem skapa personliga adresser.*

• Du kan dela din domän med upp till fem andra personer. Om du lägger till någon som inte ingår i din familjedelningsgrupp måste de acceptera en inbjudan innan de läggs till på domänen.

Om du inte redan äger en anpassad domän kan du lära dig hur du köper en e-postdomän att använda i iCloud Mail.

*Om du använder en enhet med iOS 15 eller tidigare ser du kanske inte alla personliga e-postadresser som du har konfigurerat på en enhet med iOS 16 eller senare.

Lägga till en anpassad e-postdomän

Du behöver följande för att använda en anpassad domän med iCloud Mail:

En personlig e-postadress för en anpassad domän som används med iCloud Mail kan läggas till om:

• E-postadressen inte används som e-postadress för ett annat Apple‑ID.

• Om du vill lägga till en personlig e-postadress som används med ett annat Apple‑ID måste du ändra e-postadressen till det Apple‑ID:t.

• Om du raderar det Apple‑ID:t kommer du ändå inte kunna lägga till din personliga e-postadress.

Läs om hur du lägger till en anpassad domän för iCloud Mail på iCloud.com.

Ta bort en anpassad e-postdomän

Du kan ta bort en anpassad domän som du ställt in för iCloud Mail om du inte längre vill använda den.

Läs om hur du slutar använda en anpassad domän på iCloud.com.

När du har tagit bort den kan varken du eller medlemmar i din familjedelningsgrupp skicka eller ta emot e-post för några adresser på den domänen i iCloud Mail.

Anpassade e-postdomäner stöds inte av hanterade Apple‑ID:n.