Ställa in och använda Meddela om den lämnas kvar i appen Hitta

Med Meddela om den lämnas kvar visas en varning på din iPhone om du lämnar kvar en kompatibel Apple-enhet, en AirTag eller ett tillbehör i Hitta-nätverket på en okänd plats. Läs mer om att ställa in Meddela om den lämnas kvar i appen Hitta. Och lägg till platser där du inte vill meddelas om någonting lämnas kvar.

Du behöver göra följande:

Du kan använda Meddela om den lämnas kvar på en iPhone med iOS 15 eller senare, en iPad med iPadOS 15 eller senare, en Mac med Apple-chip samt med Hitta-föremål. För AirPods Pro, AirPods Max och AirPods (3:e generationen) behöver du ha en iPhone 12 eller senare.

Ställa in Meddela om den lämnas kvar

1. Öppna Hitta på din iPhone.

2. Tryck på Enheter eller Föremål.

3. Tryck på en enhet.

Turn on Notify When Left Behind notifications on iPhone
  4. Tryck på Meddela om den lämnas kvar under Notiser. Om du inte ser Meddela om den lämnas kvar kan det betyda att enheten inte stöds.

5. Stäng av eller slå på Meddela om den lämnas kvar.

Se var du lämnade din enhet

1. När du har ställt in Meddela om den lämnas kvar visas en notis på din iPhone om du lämnar en enhet eller ett föremål på en okänd plats.*

A Notify When Left Behind notification on iPhone
  2. Tryck på notisen för att se var du lämnade föremålet.

3. Tryck på Fortsätt för att öppna appen Hitta.

No alt supplied for Image
  4. Från appen Hitta kan du:

• trycka på Färdbeskrivning till enheten eller föremålet som lämnats kvar någonstans

• trycka på Meddela mig inte här om du inte vill meddelas när du lämnar kvar något på den specifika platsen.

* För AirPods som lämnats kvar i sitt etui kan du bara se Meddela om den lämnas kvar-notiser i upp till 24 timmar.

Lägga till platser som du inte vill få notiser om

1. Öppna Hitta på din iPhone.

2. Tryck på Enheter eller Föremål.

3. Tryck på en enhet.

4. Tryck på Meddela om den lämnas kvar under Notiser.

Set a location as Home, so that you don't receive Notify When Left Behind notifications at that location
  5. Härifrån kan du:

• se ditt hem som en plats du inte får notiser om

• trycka på Ny plats för att lägga till platser som du inte vill få notiser om när du lämnar något där

• trycka på knappen RaderaNo alt supplied for Image bredvid en plats som du vill få notiser om när du lämnar något där.