Om Wifi-assistans

I iOS 9 och senare kan du använda Wifi-assistans för att automatiskt byta till mobilnät när wifi-anslutningen är dålig.

Så fungerar Wifi-assistans

Med Wifi-assistans kan du fortsätta ansluta till internet även om wifi-anslutningen är dålig. Om du till exempel använder Safari med dålig wifi-anslutning och webbplatsen inte laddas kommer Wifi-assistans att aktiveras och automatiskt byta till mobilnätet så att webbplatsen fortsätter laddas. Du kan använda Wifi-assistans med de flesta appar, till exempel Safari, Apple Music, Mail och Kartor.

När Wifi-assistans är aktiverat visas Mobildata-symbolen i statusfältet på enheten.

Eftersom du är ansluten till internet över mobilnätet när wifi-anslutningen är dålig kan mer mobildata komma att användas. För de flesta användare bör det endast vara lite mer än tidigare. Om du har några frågor om mobildataanvändning läser du mer om att hantera din mobildataanvändning eller kontaktar Apple-supporten.

Du kan använda Wifi-assistans med alla iOS-enheter med iOS 9 eller senare, med undantag för dessa modeller: iPhone 4s, iPad 2 Wi-Fi+Cellular, iPad (3:e generationen) Wi-Fi+Cellular och iPad mini (1:a generationen) Wi-Fi+Cellular.

Slå på och stänga av Wifi-assistans

Wifi-assistans är aktiverat som standard. Om du inte vill att din iOS-enhet ska vara ansluten till internet när wifi-anslutningen är dålig kan du inaktivera Wifi-assistans. Gå till Inställningar > Mobilnät eller Inställningar > Mobildata. Bläddra sedan ned och tryck på reglaget för Wifi-assistans.

Läs mer

• Wifi-assistans växlar inte automatiskt till mobilnätet om du använder roaming.

• Wifi-assistans fungerar endast när du har appar som körs i förgrunden och aktiveras inte vid hämtning av innehåll i bakgrunden.

• Wifi-assistans aktiveras inte med appar från tredje part som strömmar musik eller video, eller appar som hämtar bilagor, till exempel en e-postapp, eftersom de kan använda stora mängder data.