Om du ombeds att uppdatera din e-postadress för ditt Apple-ID

Om e-postadressen du använder som ditt Apple-ID återtas av organisationen som äger den, kan du uppdatera din e-postadress för ditt Apple-ID för att fortsätta använda det. Detta kan hända om ditt Apple-ID har skapats med en e-postadress från en skola du inte längre går på, eller ett företag du inte längre arbetar på.

Om du skapade ditt Apple-ID med en e-postadress från en skola eller ett företag kan organisationen som äger e-postadressen ta tillbaka e-postadressen när du slutar, så att de kan ge den till någon annan. När detta händer får du e-postmeddelanden och enhetsnotiser från Apple som instruerar dig att välja en ny e-postadress för ditt Apple-ID.

Om du uppdaterar e-postadressen för ditt Apple-ID ändras endast e-postadressen som du använder för att logga in på ditt Apple-ID. Alla data och inköp på ditt konto stannar på ditt konto och påverkas inte. Lösenordet till ditt Apple-ID ändras inte, om du inte väljer att ändra det.

E-postmeddelanden och enhetsnotiser skickas regelbundet tills ditt Apple-ID har uppdaterats.

Ändra e-postadress för ditt Apple-ID

Du kan uppdatera e-postadressen för ditt Apple-ID med en e-postadress från tredje part eller skapa en @icloud.com-adress. Om du skapar en @icloud.com-adress kan du behöva vänta 30 dagar innan du kan använda din @icloud.com-adress som ditt primära Apple-ID.

Läs om hur du byter e-postadress till ditt Apple-ID.

Om data som är kopplade till ditt Apple-ID

Om du ändrar din e-postadress ändras endast det Apple-ID som andra personer ser när de delar saker med dig, samt e-postadressen som Apple använder för att kontakta dig angående ditt konto. Organisationen som återtar din e-postadress får inte tillgång till dina data och dina data är kvar på ditt Apple-ID vare sig du ändrar e-postadressen för ditt konto eller inte.

Dessa data är innehåll som du kan lagra i iCloud, som bilder, videor och dokument, samt köp i App Store, iTunes Store och Apple Books eller en Apple Music-prenumeration. Logga in med den nya e-postadressen till ditt Apple-ID för att fortsätta att använda iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime, Hitta min iPhone med mera.

Om du inte uppdaterar e-postadressen för ditt Apple-ID

Om du inte väljer en ny e-postadress för ditt Apple-ID inom den begärda tidsperioden från och med den första notisen från Apple kommer tjänster för ditt Apple-ID som iMessage och FaceTime att inaktiveras tills du ändrar e-postadressen för ditt Apple-ID.

Uppdatera din Apple-ID-e-postadress

Om du inte uppdaterar ditt Apple-ID inom den begärda tidsperioden efter det första meddelandet från Apple ändras ditt Apple-ID till ett tillfälligt användarnamn som innehåller @temporary.appleid.com. Till exempel john@example.edu ändras till john-example.edu@temporary.appleid.com.

För att uppdatera ditt Apple-ID efter den begärda tidsperioden, loggar du in med ditt tillfälliga Apple-ID-användarnamn när du ändrar din e-postadress för ditt Apple-ID.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.