Fylla på ditt resekort via Apple Pay

Använd Apple Pay för att lägga till pengar och fylla på ditt resekort på din iPhone eller Apple Watch. Om du hanterar en familjemedlems Apple Watch på din iPhone kan du också lägga till pengar på distans till deras kollektivtrafikskort.

Så här fyller du på ett resekort på din iPhone

1. Gå till Plånbok och tryck på ditt resekort.

2. Tryck på Lägg till pengar.

3. Välj ett belopp att lägga till på kortet och tryck på Lägg till.

4. Välj ett kort att betala med och slutför transaktionen med Face ID eller Touch ID1.

Så här fyller du på ditt resekort på Apple Watch

1. Gå till Plånbok och tryck på ditt resekort.

2. Tryck på Fyll på pengar.

3. Följ instruktionerna på skärmen.

Så här fyller du på en familjemedlems resekort

Om du hanterar en familjemedlems Apple Watch med din iPhone kan du också lägga till pengar på resekortet på deras Apple Watch. När de gör en begäran svarar du och fyller på kortet.

1. Tryck på begäran i iMessage.

2. Välj ett belopp att skicka.

3. Tryck på skickaknappenIngen bildtext för denna bild.

4. Bekräfta köpet med Face ID eller Touch ID.

Om du inte kan fylla på resekortet

• Läs om vad du kan göra om du lägger till pengar men ditt saldo inte uppdateras i appen Plånbok.

• Om du inte ser Lägg till pengar kontaktar du ditt lokala kollektivtrafikföretag för att se om du kan lägga till pengar på ditt resekort i appen Plånbok.

• Om du inte kan fylla på din familjemedlems resekortkontrollerar du att de inte har tagit bort kortet från sin Apple Watch.

• Kontakta det lokala kollektivtrafiksföretaget om du har frågor om återbetalning.

1. Ett Hong Kong-utfärdat Visa-, Mastercard- eller UnionPay-kort som du använder med Apple Pay krävs för att köpa eller fylla på ett Octopus-kort i Plånbok-appen. Om du har ett kredit- eller betalkort som inte är utfärdat i Hongkong använder du istället Octopus-appen för Tourists-appen. Ett China UnionPay-kredit- eller betalkort krävs för att köpa eller fylla på ett resekort för Fastlandskina.