Välja rätt e-postleverantör när du lägger till ett konto i Mail

Namnet på din kontoleverantör kanske inte stämmer överens med slutet på din e-postadress. Läs om vilken leverantör du ska välja när du ställer in ditt konto i Mail.

Vilken e-postleverantör inkluderar din e-postadress

När du lägger till ett e-postkonto i Mail på iOS, iPadOS eller macOS har du möjlighet att välja från en lista över externa e-postleverantörer.

• iCloud omfattar e-postkonton som slutar med icloud.com, me.com eller mac.com.

• Microsoft Exchange omfattar e-postkonton som slutar med onmicrosoft.com. Det kan också vara den e-postleverantör du ska välja om du har ett Exchange-baserat företagskonto.

• Google inkluderar e-postkonton som slutar med gmail.com.

• Yahoo! inkluderar e-postkonton som slutar med yahoo.com.

• Aol. inkluderar e-postkonton som slutar med aol.com, aim.com och verizon.net.

• Outlook.com är bara tillgängligt att välja när du lägger till ett konto i iOS, och det inkluderar e-postkonton som slutar med outlook.com, hotmail.com eller live.com.

Du kan lägga till dina Gmail-, Outlook- eller andra e-postkonton till din iPhone i Inställningar > Mail > Konton.

När du lägger till ett e-postkonto till Mail på din Mac väljer du Microsoft Exchange för e-postkonton som slutar med onmicrosoft.com och för konton som slutar med outlook.com, hotmail.com eller live.com. Välj även det här alternativet i macOS om du har ett Exchange-baserat företagskonto.

Om du vill lägga till någon annan e-postadress väljer du Annat. Var beredd att manuellt ange dina e-postinställningar om det behövs.