Om ditt HomeKit- eller Matter-tillbehör inte svarar i Hem-appen

Läs om vad du ska göra om det i Hem-appen står Inget svar bredvid ett tillbehör för smarta hem från en annan tillverkare.

Tillbehör från en tillverkare svarar inte

Tillbehör från flera tillverkare svarar inte

Om tillbehör från en tillverkare inte svarar

Kontrollera om dina smarta hemtillbehör svarar i Hem-appen efter varje steg.

1. Slå på Bluetooth i appen Inställningar på din iPhone eller iPad, eller i Systeminställningar på din Mac.

2. Starta om alla tillbehör som inte svarar. Du kanske måste ta ut batterierna ur ditt tillbehör och sätta i dem igen.

3. Kontrollera tillverkarens app för att se om tillbehör som inte svarar i Hem-appen behöver en uppdatering av den fasta mjukvaran. Om tillbehören inte svarar i tillverkarens app kan du behöva nollställa dem.

4. Starta om eventuella bryggor från tredje part och alla hemhubbar (HomePod, HomePod mini och Apple TV) genom att koppla bort dem och sedan ansluta dem till ström igen.

5. Ta bort tillbehör som inte svarar från Hem-appen. Välj ett tillbehör, rulla ned till tillbehörsinställningar och välj Ta bort tillbehör. Om du inte ser alternativet att ta bort tillbehöret i Hem-appen måste det tas bort via tillverkarens app. När du har tagit bort tillbehören följer du tillverkarens anvisningar för att nollställa dem och lägger till dem i Hem-appen igen.

Om dina tillbehör fortfarande inte svarar kontaktar du tillverkaren för support.

Om tillbehör från flera tillverkare inte svarar

Kontrollera om dina smarta hemtillbehör svarar i Hem-appen efter varje steg.

1. Uppdatera din iPhone, iPad eller Mac till den senaste mjukvaran.

2. Stäng Hem-appen på din iPhone, iPad eller Mac och öppna den igen.

3. Se till att din iPhone, iPad eller Mac är ansluten till samma wifi-nätverk som dina tillbehör. För att fjärrstyra dina tillbehör måste du ställa in en hemhubb.

4. Slå på Bluetooth i appen Inställningar på din iPhone eller iPad, eller i Systeminställningar på din Mac.

5. Starta om alla tillbehör som inte svarar. Du kanske måste ta ut batterierna ur ditt tillbehör och sätta i dem igen.

6. Kontrollera tillverkarens app för att se om tillbehör som inte svarar i Hem-appen behöver en uppdatering av den fasta mjukvaran. Om tillbehören inte svarar i tillverkarens app kan du behöva nollställa dem.

7. Om dina tillbehör fortfarande inte svarar i Hem-appen startar du om dina enheter:

1. Koppla ur modemet och routern och anslut dem sedan till ström igen.

2. Koppla bort eventuella bryggor från tredje part och alla hemhubbar (HomePod, HomePod mini och Apple TV) och anslut dem sedan till ström igen.

3. Starta om tillbehör som inte svarar. Du kanske måste ta ut batterierna ur ditt tillbehör och sätta i dem igen.

4. Starta om din iPhone, iPad eller Mac.

8. Kontrollera VPN och säkerhetsmjukvara från tredje part för att lösa potentiella problem med nätverksanslutning.

Om dina tillbehör fortfarande inte svarar kontaktar du Apple-supporten.