Byta ut Apple I/O-kortet i din Mac Pro (2019 eller senare)

Läs om hur du tar bort och sätter tillbaka Apple I/O-kort på Mac Pro.

Kontrollera vilka verktyg som behövs

• Stjärnskruvmejsel nr 1

Kontakta Apple om du behöver beställa ett nytt Apple I/O-kort.

Ta bort höljet eller det övre höljet igen

Följ stegen för att ta bort höljet eller det övre höljet på din Mac Pro.

Mac Pro (2019 eller senare)

1. Stäng av din Mac Pro.

2. Vänta ungefär 5–10 minuter på att datorn kallnar.

3. Koppla loss samtliga kablar förutom nätsladden från Mac Pro-datorn.

4. Vidrör metallhöljet utanpå Mac Pro-datorn för att ladda ur eventuell statisk elektricitet och koppla sedan ur nätkabeln.

• Se alltid till att ladda ur eventuell statisk elektricitet innan du vidrör delar eller installerar komponenter inuti din Mac Pro. Du kan undvika att skapa statisk elektricitet genom att låta bli att gå omkring i rummet tills du har avslutat installationen av Apple I/O-kortet och skjutit tillbaka höljet på datorn.

5. Fäll upp spärren och vrid sedan åt vänster för att låsa upp höljet.

No alt supplied for Image
  6. Lyft höljet rakt uppåt och från datorn. Lägg det försiktigt åt sidan.

• Mac Pro startar inte när höljet är borttaget.

No alt supplied for Image

Mac Pro (rack, 2019 eller senare)

1. Stäng av din Mac Pro.

2. Vänta ungefär 5–10 minuter på att datorn kallnar.

3. Koppla loss samtliga kablar förutom nätsladden från Mac Pro-datorn.

4. Vidrör metallhöljet utanpå Mac Pro-datorn för att ladda ur eventuell statisk elektricitet och koppla sedan ur nätkabeln.

• Se alltid till att ladda ur eventuell statisk elektricitet innan du vidrör delar eller installerar komponenter inuti din Mac Pro. Du kan undvika att skapa statisk elektricitet genom att låta bli att gå omkring i rummet tills du har avslutat installationen av Apple I/O-kortet och skjutit tillbaka det övre höljet på datorn.

5. Flytta det övre höljets frigöringsspärrar till upplåst läge, lyft upp det övre höljet och dra bort det från den främre plattan. Lägg det sedan åt sidan.

No alt supplied for Image

Ta bort och installera Apple I/O-kortet

1. Skruva loss de två stjärnskruvarna på klämplattan som täcker kortplats 5–8 och ta sedan bort plattan.

• Skruvarna är fästa i klämplattan och sitter kvar.

No alt supplied for Image
  2. Dra PCI-fästspärren till olåst position.

No alt supplied for Image
  3. Håll Apple I/O-kortet i kanterna och dra det rakt ut ur kortplatsen beroende på din dator:

• Mac Pro (2023): Kortplats 7

• Mac Pro (2019): Kortplats 8

Ta bort Apple I/O-kortet från kortplats 7 på Mac Pro (2023)
  4. Sätt i det nya Apple I/O-kortet och tryck bestämt och jämnt tills kortet är helt på plats. Använd samma kortplats som tidigare beroende på din dator.

• Mac Pro (2023): Kortplats 7

• Mac Pro (2019): Kortplats 8.

Sätta i Apple I/O-kortet i kortplats 7 på en Mac Pro (2023)
  5. Dra PCI-fästspärren till låst position.

No alt supplied for Image
  6. Sätt tillbaka klämplattan över kortplats 5–8 och dra åt de två stjärnskruvarna helt.

No alt supplied for Image

Installera höljet eller det övre höljet igen

Följ anvisningarna för att sätta tillbaka höljet på en Mac Pro (2019) eller det övre höljet på en Mac Pro (rack, 2019).

Mac Pro (2019 eller senare)

1. Sänk försiktigt ned höljet över Mac Pro-datorn och se samtidigt till att inte vidröra något av kretskorten.

No alt supplied for Image
  2. När höljet är helt isatt vrider du den övre spärren och fäller ned den för att låsa den.

No alt supplied for Image
  3. Anslut strömkabeln, bildskärmen och annan kringutrustning.

Mac Pro (rack, 2019 eller senare)

1. Passa in kanten på det övre höljet i platsen på den främre plattan och tryck sedan ordentligt i närheten av frigöringsspärrarna och lyssna efter att de snäpper fast.

No alt supplied for Image
  2. Anslut strömkabeln, bildskärmen och annan kringutrustning.

Läs mer

Om du har fått en utbytesdel från Apple följer du stegen för Mac Pro (2023) eller Mac Pro (2019) för att skicka tillbaka din originaldel till Apple.