Använda VoiceOver med en punktskriftsskärm under ett RTT-telefonsamtal (realtidstext)

Läs om hur du läser och svarar på ett RTT-telefonsamtal (realtidstext) när du använder en uppdateringsbar punktskriftsskärm med VoiceOver.

Kontrollera meddelandestatus

VoiceOver använder de tre första cellerna på en punktskriftsskärm för att ge information om meddelandestatus.

• När alla punkterna är tomma (”⠀”) finns det inga olästa meddelanden.

• När punkterna 2, 3, 5, 6 (”⠀”) blinkar samtidigt finns ett meddelande som du kan svara på.

• Om punkterna 2, 3, 5, 6 (”⠀”) animeras medurs (2, 5, 6, 3) skriver en annan RTT-användare.

Växla mellan dina utkast och inkommande meddelanden

För att växla mellan ditt utkast och den andra användarens meddelande på punktskriftsskärmen trycker du på kopplingsknappen ovanför cellen för RTT-status.

Gör så här för att tilldela detta kommando till en annan knapp eller ett annat ackord på punktskriftsskärmen:

1. Gå till Inställningar > Hjälpmedel > VoiceOver > Kommandon.

2. Välj din punktskriftsskärm under Braille Devices (Punktskriftsenheter).

3. Välj Next TTY Message (Nästa TTY-meddelande) eller Previous TTY Message (Föregående TTY-meddelande) för att ändra kommando.

Om din punktskriftsskärm för närvarande är inställd på att visa inkommande text från en annan användare övergår punktskriftscellerna i realtid till att visa den text som användaren skriver.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.