Om du ser en notis som säger att lagringen på den här Mac-datorn behöver service

Säkerhetskopiera din Mac och boka service om du ser en notis som säger att ett allvarligt problem med SSD-enheten har upptäckts.

SSD-enheten (solid-state drive) i din Mac har SMART-hårdvara (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology). Den här tekniken identifierar block med flashminne som har slutat fungera. Om din Mac identifierar ett ökat antal dåliga minnesblock på SSD-enheten visas ett meddelande om att lagringen på Mac-datorn behöver service.

Få service för din SSD

Säkerhetskopiera data på SSD-enheten och kontakta sedan Apple-supporten eller ta din Mac till en Apple Store-butik, auktoriserad Apple-servicepartner eller till ett oberoende serviceställe. Äkta Apple-delar finns även tillgängliga för reparationer utanför garantin genom Självbetjäningsreparation.

Oberoende serviceställen har tillgång till äkta Apple-delar, verktyg, utbildning, servicehandböcker, diagnostik och resurser. Reparationer av oberoende serviceställen omfattas inte av Apples garanti eller AppleCare-planer, men kan omfattas av leverantörens egen reparationsgaranti. Självbetjäningsreparation ger tillgång till äkta Apple-delar, verktyg och reparationshandböcker så att kunder som har erfarenhet av komplexiteten i att reparera elektroniska enheter kan utföra sina egna reparationer utanför garantin. Självbetjäningsreparation är för närvarande tillgängligt i vissa länder eller regioner för specifika modeller av Mac-datorer som lanserades 2020 eller senare. Visa reparationshandböcker och beställ delar till berättigade modeller genom att öppna sidan Självbetjäningsreparation.