Använd Apple School Manager och Profile Manager för att tilldela Volume Store-innehåll

När du uppgraderar från Apples driftssättningsprogram använder Apple School Manager hanterade Apple-ID:n för att tilldela innehåll med Profile Manager i macOS Server. Läs om hur detta skiljer sig från hur Apples driftssättningsprogramassistenter (administratörer) tilldelar innehåll i Apples driftssättningsprogram.

När du tilldelar appar och böcker med hanterade Apple‑ID:n har din organisation mer kontroll för att hantera, tilldela och behålla Volume Store-innehåll.

När du har uppgraderat kan din organisation använda olika roller i Apple School Manager. Dessa nya roller gör det möjligt för dig att tilldela Volume Store-innehåll med servicetokens för volymköpsprogrammet (VPP). Dessa nya roller är Administratör, Platschef och Innehållsansvarig.

Om det finns personer på din skola som har volymköpskonton men inte ingår i din Apple School Manager-organisation läser du om hur du bjuder in dem.

Tilldela program och böcker

Med Apple School Manager kan du tilldela program och böcker till enheter, enhetsgrupper och användargrupper. När du tilldelar till användare eller användargrupper behöver de vara i en Apple School Manager-organisation i Profile Manager.

Använd dessa riktlinjer för att bestämma vilken metod du bör använda för att tilldela program och böcker i din organisation.

Uppgiftstyp

Slutanvändare

Apple Deployment Program VPP-administratör

Hanterat Apple-ID

Användaruppgift

Hanterat Apple‑ID1

Användaruppgift

Personligt Apple-ID

Enhetstilldelning2

Enheter med iOS 9 eller senare eller OS X El Capitan eller senare

1Båda hanterade Apple‑ID:n måste vara kopplade till samma organisation i Apple School Manager.

2Enhetsuppgift är endast tillgängliga för program.

Systemkrav

Du behöver iOS 7 eller senare eller OS X Mavericks 10.9 eller senare för att använda hanterad distribution. Du behöver iOS 9 eller senare eller OS X El Capitan eller senare för att tilldela enhetsbaserade program.

Om du behöver använda andra MDM-lösningar för att tilldela Volume Store-innehåll i Apple School Manager kontrollerar du med din leverantör.