Om du får felmeddelandet Kunde inte installera uppdatering när du försöker uppdaterar din Apple Watch Series 1 eller Series 2

Om du får ett felmeddelande där det står Kunde inte installera uppdatering när du uppdaterar din Apple Watch Series 1 eller Series 2.

Innan du börjar

1. Ta reda på vilken Apple Watch-modell du har om du är osäker.

2. Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.

3. Kontrollera att din Apple Watch ligger på laddaren och har minst 50 % laddning.

4. Anslut din iPhone till wifi.

Håll din iPhone nära din Apple Watch medan du går igenom följande steg.

Så här löser du felmeddelandet Kunde inte installera uppdatering

Prova de här stegen. Om ett steg inte fungerar går du vidare till nästa steg.

Stäng av Lås upp med iPhone

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck sedan på fliken Min klocka.

2. Tryck på Lösenkod och stäng sedan av Lås upp med iPhone.

3. Tryck på fliken Min klocka igen och gå sedan till Allmänt > Programuppdatering.

4. Testa att installera uppdateringen igen.

Kom ihåg att aktivera Lås upp med iPhone igen efter att du har uppdaterat din Apple Watch.

Stäng av Bluetooth och wifi på din iPhone och uppdatera sedan direkt från din klocka

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone, tryck på Wi-Fi och stäng sedan av wifi.

2. Gå tillbaka till inställningsskärmen och tryck på Bluetooth och stäng sedan av Bluetooth.

3. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch och tryck sedan på Allmänt > Programuppdatering.

4. Testa att installera uppdateringen igen.

Kom ihåg att aktivera wifi och Bluetooth på din iPhone när du har uppdaterat din Apple Watch.

Uppdatera Apple Watch automatiskt under natten

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck sedan på fliken Min klocka.

2. Tryck på Allmänt > Programuppdatering > Uppdatera automatiskt.

3. Aktivera Uppdatera automatiskt.

4. Kontrollera att din Apple Watch ligger på laddaren och inom räckhåll från din iPhone som är ansluten till Wi-Fi.

5. Uppdatera Apple Watch under natten.

Kontakta Apple-supporten

Om du fortfarande får samma felmeddelande efter att du har testat dessa steg kontaktar du Apple-supporten.