Om Apple Configurator 1.7.1

Läs om Apple Configurator 1.7.1.

Apple Configurator 1.7.1 är en rekommenderad uppdatering för alla Apple Configurator-användare. Med Apple Configurator är det enkelt att masskonfigurera och driftsätta iPhone, iPad och iPod touch i skolor, på företag och på institutioner. Apple Configurator 1.7.1-uppdateringen är tillgänglig från uppdateringsfältet i Mac App Store. Apple Configurator 1.7.1 kräver OS X Yosemite och iTunes 12 eller senare.

Nyheter i Configurator 1.7.1

• Korrigerar ett fel för användare i vissa länder och regioner där ett meddelande visas om att en iTunes-uppdatering krävs när appar installeras, även när den senaste versionen av iTunes redan är installerad. Starta om din Mac om du fortfarande får detta meddelande när du har uppdaterat till Apple Configurator 1.7.1.

Apple Configurator ersätter iPhone Configuration Utility. iOS 8 har inte stöd för iPhone Configuration Utility och den kan inte längre hämtas.

Använd Apple Configurator eller en MDM-lösning (Mobile Device Management), till exempel Profilhanteraren (ingår i OS X Server), för att skapa eller installera en iOS-konfigurationsprofil.

Möjligheten att visa iOS-konsolloggen (tidigare tillgänglig i iPhone Configuration Utility) är en funktion som finns i Xcode-utvecklingsverktyget och appar från tredje part.