Om Hard Drive Firmware Update 2.0

Läs om hur du hämtar och installerar MacBook Pro Hard Drive Firmware Update 2.0, som minskar vissa sällsynta ljud från enheter med 7200 varv per minut som levererades med MacBook Pro (mitten av 2009).

Viktigt! Säkerhetskopiera data på din hårddisk till en extern disk eller flyttbara medier innan du använder den här uppdateringen.

Nollställ inte, stäng inte av datorn eller stäng av strömmen till din dator medan du uppdaterar hårddisken. Om det uppstår ett problem under uppdateringen kan din hårddisk bli oanvändbar och data på den kan gå förlorade.

Obs! Vissa usb- och FireWire-enheter kan förhindra att uppdateringar av den fasta mjukvaran installeras korrekt. Koppla från enheter som inte är nödvändiga och använd endast tangentbord och mus från Apple när du genomför uppdateringen.

1. Avsluta alla öppna appar, hämta och installera uppdateringen för den fasta mjukvaran.

2. En skivavbildning med ett installationsprogram överförs till mappen Hämtningar eller till den plats som angetts i fliken Allmänt under Safari > Inställningar.

3. Om du hämtar skivavbilden via Safari varnar Safari dig om att skivavbilden innehåller en app. Klicka på OK om du vill fortsätta.

4. Om du har aktiverat alternativet Öppna säkra filer efter hämtning i Safari-inställningarna monteras skivavbilden automatiskt på skrivbordet. Om alternativet inte är aktiverat i Safari måste du dubbelklicka på skivavbilden för att den ska monteras.

5. Dubbelklicka på HardDriveUpdate.pkg-filen i den monterade diskavbilden för att starta uppdateringen av den fasta mjukvaran.

6. En välkomstskärm visas. Klicka på Fortsätt.

7. Ett licensavtal visas. Klicka på Fortsätt och sedan på Godkänn.

8. Ett standardinstallationsfönster visas. Klicka på Installera för att installera Hard Drive Firmware Update i mappen /Program/Verktyg.

9. Ange administratörslösenordet för din dator och klicka sedan på OK.

10. Fönstret ”Installationen har slutförts" visas. Klicka på Stäng.

11. Uppdateringen av hårddiskens fasta mjukvara startar automatiskt.

• Obs! Ditt batteri måste vara laddat till minst 50 procent för att tillämpa den här uppdateringen. Du kommer att få ett varningsmeddelande med det meddelandet om ditt batteri inte är laddat till den nivå som krävs. Du kan hitta uppdateringen i /Program/Verktygför att försöka tillämpa uppdateringen igen när batteriet är laddat. Om du startar om datorn kommer du att erbjudas möjligheten att tillämpa uppdateringen.

12. Läs instruktionerna på skärmen och klicka på Starta om för att installera den nya fasta mjukvaran på din hårddisk.

13. En grå skärm med en hårddisksymbol och ett statusfält under visas.

• Viktigt! Tänk på att inte koppla ur, stänga av eller starta om datorn medan uppdateringen pågår.

14. Datorn stängs av efter att den fasta mjukvaran har uppdaterats.

15. Tryck på strömbrytaren för att starta om datorn.

• Viktigt! Hårddisken på Intel-baserade Mac-datorer måste formateras med GUID-partitionsschemat för att den fasta mjukvaran ska kunna uppdateras. Intel-baserade iMac-datorer levereras så. Om du har formaterat om hårddisken ska du kontrollera vilket schema hårddisken använder innan du uppdaterar den fasta mjukvaran. Se Uppdateringar av den fasta mjukvara för Intel-baserade Mac-datorer kräver ett GUID-partitionsschema för mer information. Om du uppdaterar på en hårddisk som använder ett annat formateringsschema än GUID-partitionsschemat går det inte att genomföra uppdateringen.

Läs mer

Följ dessa steg för att se om uppdateringen har tillämpats på din dator:

1. Från Apple ()-menyn väljer du Om den här datorn.

2. Klicka på Mer info.

3. I avsnittet Maskinvara i Systeminformation väljer du Serial-ATA

4. Leta upp fältet Version. Det bör stå 0007APM2 om uppdateringen har tillämpats framgångsrikt.