Adapter för VESA-fäste för iMac (24 tum, M1, 2021, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (1,2–3 Nm)

• Stödkilar

• Torx Plus 10IP bit

Viktigt

Den här proceduren kräver inriktningsstift, som endast medföljer en ny adapter för VESA-fäste. Det går inte att beställa dem separat.

Borttagning

1. Lägg datorn plant i stödkilarna för VESA med höljets baksida vänd nedåt och moderkortet närmast dig.

2. Sätt i Torx Plus 10IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 1,2 till 3 Nm.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 10IP-biten för att ta bort de sju 10IP-skruvarna (923-05554) i den ordning som visas.

•  Var försiktig: Tryck ned ordentligt när du tar bort skruvarna för att undvika att skruvhuvudena skalas av.

4. Lyft bort datorn från stödstativet.

• Obs! Adaptern för VESA-fästet och VESA-flänsen kommer att vara kvar i stödkilarna för VESA.

Återmontering

Obs! Om du byter ut en adapter för VESA-fäste mot ett stativ följer du stegen för återmontering i återmonteringsproceduren för stativ.

1. Tryck in de två inriktningsstiften i de yttre skruvhålen på mitten av adaptern för VESA-fästet.

2. Installera flänsen över inriktningsstiften och på adaptern för VESA-fästet.

3. Lyft höljet. Rikta sedan in höljet så att skruvhålen är i linje med inriktningsstiften.

4. Skjut höljet på inriktningsstiften. Se till att inriktningsstiften förs in i de yttre skruvhålen på höljet.

5. Sätt i Torx Plus 10IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 1,2 till 3 Nm. Ställ in vridmomentet på 1,4 Nm.

6. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 10IP-biten för att delvis sätta tillbaka de sju 10IP-skruvarna (923-05554) i den ordning som visas.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 10IP-biten för att helt sätta tillbaka de sju 10IP-skruvarna i den ordning som visas.

•  Var försiktig: Tryck ned ordentligt när du skruvar fast skruvarna för att undvika att skruvhuvudena skalas av.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: