Om din MacBook Pro (Retina, 15 tum, mitten av 2015) inte kan väckas från viloläge

När du försöker väcka din MacBook Pro (Retina, 15 tum, mitten av 2015) kan det hända att du ser en helt svart skärm som inte svarar, en svart skärm med en markör eller skrivbordet. Läs om vad du kan göra.

Kontrollera först följande:

• Skärmens ljusstyrka kan vara nedskruvad.

• Om du använder en extern bildskärm kan den vara avstängd.

• Mac-datorn kan vara i säkert viloläge. Om du vill väcka datorn från säker vila ansluter du den till strömadaptern och trycker på strömbrytaren.

• Se till att din Mac inte är avstängd.

Om du fortfarande inte kan väcka din MacBook Pro följer du de här stegen för att inaktivera Power Nap:

1. Stäng av Mac-datorn genom att hålla strömbrytaren intryckt.

2. Vänta några sekunder och tryck sedan på strömbrytaren igen för att starta Mac-datorn.

3. När din Mac startat väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar och klickar sedan på Strömsparare.

4. Klicka på fliken Batteri och avmarkera alternativet Aktivera Power Nap under batteridrift.

5. Klicka på fliken Strömadapter och avmarkera Aktivera Power Nap vid anslutning till en strömkälla.

Kontakta Apple-support om problemet kvarstår efter att du inaktiverat Power Nap.