Låghastighetsflexkabel till iMac (24 tum, M1, 2021, fyra portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkilar

• Torx T3-skruvmejsel

Borttagning

Var försiktig

Om servicedelsförpackningen till moderkortet inte är tillgängligt ska du följa dessa steg på en ESD-säker yta. Böj inte moderkortet när du tar bort eller sätter tillbaka låghastighetsflexkabeln.

1. Se till att moderkortet är placerat på servicedelens förpackningsbricka enligt bilden.

2. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de tre T3-skruvarna (923-05561) från låghastighetsflexkabeln till moderkortets kontakthölje.

3. Ta bort låghastighetsflexkabeln till moderkortets kontakthölje. Spara den till återmonteringen.

4. Använd den platta delen på det svarta petverktyget för att lyfta båda ändarna av låghastighetsflexkabeln från kontakterna på moderkortet.

Återmontering

1. Tryck sedan försiktigt in båda ändarna på låghastighetsflexkabeln till kontakterna på moderkortet.

• Obs! Böj inte kontakterna.

2. Sätt tillbaka höljet till låghastighetsflexkabeln.

3. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de tre T3-skruvarna (923-05561) i höljet till låghastighetsflexkabeln.

• Viktigt: Om du installerar en ny låghastighetsflexkabel ska du låta fästmaterialets släppskikt vara kvar tills du har satt tillbaka moderkortet och låghastighetsflexkabeln.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: