Moderkort till iMac (24 tum, M1, 2021, fyra portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 2,5 mm sexkantshylsmejsel

• Antennverktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkilar

• Torx T3-skruvmejsel

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Borttagning

1. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de fem T3-skruvarna (923-05559) från höljet till låghastighetsflexkabeln på adapterkortet.

2. Ta bort höljet till låghastighetsflexkabeln och spara det till återmonteringen.

3. Använd den platta delen på det svarta petverktyget för att lyfta båda ändarna av låghastighetsflexkabeln från kontakterna på adapterkortet.

4. Dra bort skumdynan från högtalarens kabelkontakt. Spara skumdynan till återmonteringen.

5. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta änden av högtalarens kabel från kontakten.

6. Dra bort polyesterfilmen från kabelkontakten till skärmens bakgrundsbelysning. Spara den till återmonteringen.

7. Tryck på sidorna på änden av flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning och dra den rakt ut ur kontakten.

8. Använd den platta delen på det svarta petverktyget och håll ned knappen PUSH på kontakten till flexkabeln till ZIF-mikrofonen (zero-insertion force). Skjut sedan änden på flexkabeln till mikrofonen ut ur kontakten.

9. Använd den platta delen på det svarta petverktyget och håll ned knappen PUSH på kabelkontakten till ZIF-ljudkortet och strömbrytaren. Skjut sedan änden på ljudkortet och strömbrytaren ut ur kontakten.

10. Använd det svarta petverktyget för att hålla upp kabeln till batterikortet. Lyft sedan försiktigt änden av kabeln till batterikortet bort från kontakten.

11. Dra i fliken för att fälla upp låsspärren på höghastighetsflexkabeln.

12. Skjut sedan ut änden av höghastighetsflexkabeln ur kontakten.

13. Dra i fliken för att fälla upp låsspärren på flexkabeln till kameran och eDP.

14. Skjut sedan ut änden av kameran och eDP-flexkabeln ur kontakten.

15. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de fem T3-skruvarna från antennens jordningsklämmor.

• (923-05174) (1)

• (923-05173) (2)

16. Använd antennverktyget för att lyfta bort ändarna på de tre antennkoaxialkablarna från kontakterna.

17. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att ta bort de två sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm (923-05573) nära varje fläktkabel.

18. Placera höljet med baksidan nedåt och övre sidan närmast dig.

19. Använd en ESD-säker pincett för att dra bort polyesterfilmen på fläktens kabelkontakt.

20. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att fälla upp låsspärren på fläktens kabelkontakt.

21. Sära på spetsarna på den ESD-säkra pincetten och för in ena spetsen under fläktkabeln. För sedan försiktigt in spetsen på den ESD-säkra pincetten mot fläkten för att lossa på fästmaterialet mellan fläktkabeln och moderkortet.

• Viktigt

• Rör inte någon av de små delarna på moderkortet.

• Håll pincetten parallell med moderkortets yta för att förhindra skada.

22. Skjut sedan försiktigt änden på fläktkabeln ut ur kontakten.

•  Varning: Böj eller vrid inte fläktkabeln.

23. Upprepa steg 19 till 22 för att ta bort den andra fläktkabeln.

24. Vrid på höljet och placera det med moderkortet närmast dig.

25. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att ta bort de sju sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm från moderkortet.

• 923-05573 (1–3)

• 923-05556 (4–7)

26. Flytta flexkablarna ur vägen när du lutar moderkortet. Lyft sedan moderkortet och låghastighetsflexkabeln ut ur höljet.

• Obs! Låghastighetsflexkabeln är kopplad till moderkortets baksida.

Återmontering

1. Flytta kablarna så att de inte är i vägen. Placera sedan moderkortet och låghastighetsflexkabeln i höljet.

•  Var försiktig: Se till att inga lösa kablar fastnar under moderkortet.

2. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att sätta tillbaka de nio sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm på moderkortet.

• 923-05573 (1-5)

• 923-05556 (6-9)

3. För in den kortare antennkoaxialkabeln (2) under den längre antennkoaxialkabeln (3). Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka in ändarna på de tre antennkoaxialkablarna på kontakterna.

4. Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka in ändarna på de tre antennkoaxialkablarna på kontakterna.

5. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de fem T3-skruvarna i antennens jordningsklämmor.

• (923-05174) (1)

• (923-05173) (2)

6. Tryck högtalarkabelns ände mot kontakten. Sätt sedan tillbaka skumdynan över kontakten.

7. Skjut in änden av flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning i kontakten. Tryck sedan tillbaka polyesterfilmtejpen till kabelkontakten för skärmens bakgrundsbelysning.

8. Skjut in änden av mikrofonens flexkabel i kontakten.

9. Skjut in änden av flexkabeln till ljudkortet i kontakten.

10. Tryck änden av kabeln till batterikortet mot kontakten.

11. Skjut in änden av höghastighetsflexkabeln i kontakten . Fäll sedan ned låsspärren på höghastighetsflexkabeln.

12. Skjut in änden av kamera- och eDP-flexkabeln i . Fäll sedan ned låsspärren på kameran och eDP-flexkabeln.

13. För in änden av höger fläktkabel i kontakten.

14. Tryck polyesterfilmen mot den högra fläktkabelns kontakt.

15. För in änden av vänster fläktkabel i kontakten. Fäll sedan ned låsspärren på den vänstra fläktkabelns kontakt.

16. Tryck polyesterfilmen mot den vänstra fläktkabelns kontakt.

17. Tryck in ändarna på låghastighetsflexkabeln mot kontakterna på adapterkortet.

• Obs! Se till att låghastighetsflexkabelns kontakter är helt anslutna.

•  Varning: Böj inte kontakterna.

18. Placera höljet till låghastighetsflexkabeln över kontakterna.

19. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de fem T3-skruvarna (923-05559) i höljet till låghastighetsflexkabeln.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.