Batterikort och batterier till iMac (24 tum, M1, 2021, fyra portar)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Etanol- eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkilar

Viktigt

Den här modellen kräver två CR2016-batterier. Ersättningsbatterier kan köpas hos återförsäljare av elektronikvaror.

Borttagning

1. Placera höljet med baksidan nedåt och övre sidan närmast dig.

2. Placera den spetsiga delen av det svarta petverktyget under batterikabeln och nära kontakten. Håll batterikabeln mot det svarta petverktyget och lyft bort batterikabelns ände från kontakten.

3. Använd en ESD-säker pincett till att fatta tag i batteriets fästflik och dra försiktigt av den från batterikortet

4. Ta tag i batteriets fästflik med en ESD-säker pincett. Håll pincetten nära och parallellt med höljet. Vrid sedan försiktigt pincetten och snurra upp fästfliken på pincetten.

•  Varning: Dra inte batteriets fästremsa uppåt.

5. Dra pincetten utåt enligt bilden. När batteriets fästremsa dras ut fortsätter du att dra långsamt och vrida pincetten tills du har fått bort hela remsan.

• Obs! Håll batterikortet på plats medan det lossnar.

•  Var försiktig: Om batteriets fästremsor går sönder och inte går att fiska upp ska du inte lirka bort batterikortet med våld. Avbryt reparationen och återmontera datorn. Information om service finns på support.apple.com/sv-se/repair.

6. Ta bort batterikortet från höljet och placera det på en ESD-säker yta.

7. Vänd på batterikortet. Dra bort allt återstående fästmaterial. Använd en etanolduk eller en isopropylalkoholservett för att ta bort återstående fästmaterial från batterikortets baksida.

8. Använd det svarta petverktyget för att försiktiga dra batterierna utåt och ta bort batterierna från batterikortet.

Återmontering

Varning

Installera bara ett CR2016-batteri. Det finns en risk för explosion om batteriet installeras på fel sätt eller ersätts med fel typ av batteri. Lämna uttjänta batterier till återvinning i enlighet med lokala miljöskyddsföreskrifter.

1. Om du tog bort batterierna eller installerar nya batterier för du in batteriets positiva sida (+) i batteriutrymmena på batterikortet.

2. Om du installerar om samma batterikort sätter du en ny fästremsa på baksidan av batterikortet enligt bilden. Fäll ner fästfliken mellan batterierna (1).

3. Dra bort det stora blå släppskiktet från batterikortets baksida så att fästmaterialet på batterikortet syns.

4. Rikta in överkanten på batterikortet med skåran i höljet. Lägg sedan ned batterikortet.

5. Tryck på och håll ned batterikortet i 15 sekunder i de områden som visas i blått för att fästa det vid höljet.

•  Var försiktig: Tryck inte på batteriutrymmena.

6. Tryck batterikabelns ände mot kontakten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: