Usb-C-kort till MacBook Air (M2, 2022)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx T3 halvmåneformad bit

• Torx T5-bit

• Usb-C-laddningskabel

Borttagning

Obs! Bilderna i den här proceduren visar borttagning och återmontering av endast ett usb-C-kort. Men proceduren är densamma för båda usb-C-kort.

1. Sätt i Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att ta bort de fyra T3-skruvarna (923-07277) från kontakthöljet till MagSafe 3-kort/usb-C-kort.

2. Ta bort kontakthöljet till MagSafe 3-kort/usb-C-korten och spara det till återmonteringen.

3. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på usb-C-kortets flexkabel från kontakten.

4. Sätt i Torx T5-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T5-biten för att ta bort de två T5-skruvarna (923-07276) från usb-C-kortet.

5. Håll i änden av usb-C-kortets flexkabel. Vinkla sedan upp usb-C-kortet och ta bort det från det övre höljet.

Återmontering

1. För in usb-C-kortet i det övre höljet enligt bilden. Sänk sedan änden av usb-C-kortets flexkabel in i det övre höljet efter att usb-C-kortet har passerat moderkortet.

2. Sätt i Torx T5-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T5-biten för att delvis sätta tillbaka de två T5-skruvarna (923-07276) i usb-C-kortet (1).

3. Tryck änden på usb-c-kortets flexkabel mot kontakten (2).

4. Anslut den ena änden av usb-C-laddningskabeln till porten för att säkerställa att usb-C-kortet är i linje. Rikta in usb-C-kortets tills änden på kabeln är lätt att föra in och ta bort.

•  Fara! Se till att usb-C-laddningskabeln inte är ansluten till ström.

5. Ha kvar Torx T5-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 11,5 Ncm.

6. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T5-biten för att helt sätta tillbaka de två T5-skruvarna i usb-C-kortet.

7. Koppla bort usb-C-laddningskabeln från porten.

8. Placera kontakthöljet till MagSafe 3-kort/usb-C-kort.

9. Sätt i Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att sätta tillbaka de fyra T3-skruvarna (923-07277) i kontakthöljet till MagSafe 3-kort/usb-C-kort.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: