Högtalare till MacBook Air (M1, 2020)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Etanoldukar eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T3-skruvmejsel

Viktigt

Den här proceduren kräver fästmaterial för batteri och högtalare.

Borttagning

1. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de tre T3-skruvarna (923-04003) från ljudkortets kontakthölje.

2. Ta bort kamerans ljudkortets kontakthölje och spara det till återmonteringen.

3. Placera den spetsiga änden på det svarta petverktyget under den högra högtalarflexkabeln. Använd sedan det svarta petverktyget för att lyfta bort flexkabelns ände från kontakten.

4. Placera den platta änden av det svarta petverktyget under den vänstra högtalarflexkabeln för att lossa fästmaterialet och ta bort flexkabeln från moderkortet. Använd sedan det svarta petverktyget för att lyfta bort flexkabelns ände från kontakten.

5. Vinkla det övre hörnet på batterihöljet uppåt för att komma åt T3-skruven (923-03850). Tryck och håll i batterihöljet för att säkerställa att det sitter kvar i det övre höljet.

6. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort T3-skruvarna.

7. Vinkla det nedre hörnet på batterihöljet uppåt för att komma åt högtalarens fästflik. Tryck och håll i batterihöljet för att säkerställa att det sitter kvar i det övre höljet.

8. Ta tag i högtalarens fästflik med en ESD-säker pincett. Ta sedan bort skyddet från fästfliken på högtalarens ovansida.

9. Dra sakta högtalarens fästflik över batterihöljet. När fästremsan för högtalaren dras ut vrider du pincetten så att fästremsan lindas runt den. Fortsätt att dra och vrida pincetten långsamt tills hela fästremsan är borta.

• Viktigt: Undvik att dra fästremsan mot kanten på det övre höljet, remsan kan gå sönder.

•  Varning: Om fästremsan går sönder försöker du få tag i resterna av remsan med den ESD-säkra pincetten. Om du inte får tag i resten av remsan byter du det övre höljet.

10. Vinkla sidan på batterihöljet uppåt. Tryck och håll i batterihöljet för att säkerställa att det sitter kvar i det övre höljet. Vinkla sedan uppåt den sida av högtalaren som är närmast batteriet (1) och rulla ut den ur det övre höljet (2).

11. Upprepa steg 5 till 10 för att ta bort den andra högtalaren.

Återmontering

Viktigt

• Ersättningshögtalarna måste monteras parvis. Varje ersättningshögtalare har också förmonterat fästmaterial för högtalaren.

• Använd etanol- eller isopropylalkoholservetter för att torka bort rester från fästmaterialet från det övre höljet.

Obs! Om du byter ut högtalarna tar du bort släppskiktet från fästremsan baktill på varje ersättningshögtalare. Gå sedan vidare till steg 3.

1. Om du sätter tillbaka befintliga högtalare tar du bort skyddet på den självhäftande baksidan från högtalarens fästremsor.

2. Tryck fast en av högtalarens fästremsor på högtalarens baksida. Dra sedan bort släppskiktet från fästremsan enligt bilden.

3. Vinkla sidan på batterihöljet uppåt och behåll den vinklad för steg 4 till 6. Tryck och håll i batterihöljet för att säkerställa att det sitter kvar i det övre höljet. Rotera sedan högtalaren något och stoppa in den på plats i det övre höljet.

4. Tryck försiktigt på högtalarens båda ändar i några sekunder för att fästa högtalaren på det övre höljet.

5. Fäst sedan högtalarens fästflik på högtalarens ovansida.

6. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka T3-skruven (923-03850). Sänk sedan hörnet på batterihöljet.

7. För att sätta tillbaka den andra högtalaren följer du steg 1 till 6. Om du monterar ersättningshögtalare upprepar du steg 3 till 6 med den andra högtalaren. Fortsätt sedan till steg 8.

8. Tryck högtalarflexkablarnas ändar mot kontakterna. Använd det svarta petverktyget för att försiktigt trycka på den vänstra högtalarflexkabeln och fästa den på moderkortet.

9. Placera kamerans ljudkortets kontakthölje över ändarna på flexkablarna.

10. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de tre T3-skruvarna (923-04003) på ljudkortets kontakthölje.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: