Bottenplatta till MacBook Air (M1, 2020)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Verktyg

• Batterihölje

• Putsduk i mikrofiber

• Nylonpetverktyg (svart)

• Pentalobe-skruvmejsel

• Märkpenna

• Sugkopp

Borttagning

1. Placera datorn på en ren, plan yta med botten uppåt.

2. Använd pentalobe-skruvmejseln för att ta bort de 10 pentalobe-skruvarna enligt bilden.

• Obs! Färgen på skruven är specifik för din modell.

• Främre hörn, mitt fram och mitt på sidorna (1):

• Guld (923-05171)

• Silver (923-05168)

• Rymdgrå (923-05165)

• Mitt bak (2):

• Guld (923-05172)

• Silver (923-05169)

• Rymdgrå (923-05166)

• Bakre hörn (3):

• Guld (923-05170)

• Silver (923-05167)

• Rymdgrå (923-05164)

• Obs! Två klämmor på insidan av bottenplattan är fästa vid det övre höljet.

3. Tryck på sugkoppen för att fästa den i det nedre vänstra hörnet av bottenplattan. Dra upp sugkoppens handtag tills du känner att den inre klämman till vänster lossnar.

4. Lyft på kanten på sugkoppen för att lossa den.

5. Flytta sugkoppen till det nedre högra hörnet och tryck på toppen för att fästa den på bottenplattan.

6. Dra upp sugkoppens handtag tills du känner att den inre klämman till vänster lossnar.

7. Lyft på kanten på sugkoppen för att lossa den.

8. Lyft bort bottenplattan från det övre höljet. Ställ bottenplattan upprätt på en ren, plan yta.

9. Lägg batterihöljet på batteriet. Tryck sedan in de svarta flikarna i klämmorna på det övre höljet tills du känner ett klick.

•  Varning: Se till att batterihöljet är inriktat. Tryck inte på batteriet.

10. Fäll upp låsspärren på batteriflexkabelns ände.

•  Varning: Använd inte låsspärren för att lyfta batteriflexkabelns ände.

11. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta bort batteriflexkabelns ände från kontakten.

Återmontering

Obs! Om du byter ut bottenplattan behåller du plattan tills reparationen är klar. Lokalisera serienumret på utsidan av den befintliga bottenplattan. Skriv systemets serienummer med en märkpenna på insidan av den nya bottenplattan.

1. Placera batteriflexkabelns ände över kontakten.

•  Varning: Se till så att låsspärren är över batteriflexkabelns ände, inte under den.

2. Tryck änden av batteriets flexkabel mot kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärren hela vägen (2).

3. Håll batterihöljet i kanterna och lyft bort det från det övre höljet.

4. Använd putsduken i mikrofiber för att se till att insidan av bottenplattan är ren och fri från skräp.

5. Placera bottenplattan på det övre höljet med skåran överst. Tryck sedan lätt in mitten av bottenplattan i klämmorna på det övre höljet tills du känner ett klick.

6. Se till att skruvhålen i bottenplattan är i linje med skruvhålen i det övre höljet.

7. Använd pentalobe-skruvmejseln för att sätta tillbaka de tio pentalobe-skruvarna i bottenplattan i den ordning som visas.

• Obs! Använd rätt färg på skruven för din modell.

• Mitt bak (1):

• Guld (923-05172)

• Silver (923-05169)

• Rymdgrå (923-05166)

• Mitt fram och mitt på sidorna (2 och 3):

• Guld (923-05171)

• Silver (923-05168)

• Rymdgrå (923-05165)

• Bakre hörn (4):

• Guld (923-05170)

• Silver (923-05167)

• Rymdgrå (923-05164)

• Främre hörn (5):

• Guld (923-05171)

• Silver (923-05168)

• Rymdgrå (923-05165)

Var försiktig

• När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Systemkonfiguration krävs om du har installerat en ersättningsskärm, ett moderkort, eller ett Touch ID-kort.

• Om du har bytt ut moderkortet startar datorn i felsökningsläget tills du har slutfört Systemkonfiguration.

• Om du har bytt ut Touch ID-kortet fungerar det bara som en strömbrytare tills du har slutfört systemkonfigurationen.