Moderkort till MacBook Air (M1, 2020)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Antennverktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T3-skruvmejsel

• Torx T5-skruvmejsel

Var försiktig

• För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Om du installerar ett nytt moderkort måste du också installera ett nytt Touch ID-kort.

Borttagning

1. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de 10 T3-skruvarna från följande fem höljen (1–5):

• Skruvar till I/O- kortets kontakthölje (923-04003) (1)

• Skruvar till inmatningsenhetens (IPD) kontakthölje (923-04003) (2)

• Skruvar till ljudkortets kontakthölje (923-04003) (3)

• Skruvar till den inbyggda DisplayPortens (eDP) kontakthölje (923-04004) (4)

• Skruvar till antennens kontakthölje (923-04003) (5)

2. Ta bort de fem höljena och spara dem till återmonteringen.

• Viktigt: Observera riktningen på antennens kontakthölje (5) för återmontering.

3. Lyft upp ändarna på följande fyra flexkablar (1, 2, 3, 4) från kontakthöljena:

• Flexkabel till I/O-kort (1)

• IPD-flexkabel (2)

• Flexkabel till ljudkort (3)

• eDP-flexkabel (4)

4. Ta bort polyesterfilmfliken från mikrofonens flexkabel (1). Använd sedan det svarta petverktyget för att fälla upp låsspärren. Skjut sedan ut flexkabelns ände ur kontakten.

5. Placera den platta änden av det svarta petverktyget under den vänstra högtalarflexkabeln (2) för att lossa fästmaterialet och ta bort flexkabeln från moderkortet. Använd sedan det svarta petverktyget för att lyfta bort flexkabelns ände från kontakten.

6. Använd antennverktyget för att lyfta upp ändarna på antennens två koaxialkablar från kontakterna.

7. Använd T5-skruvmejseln för att ta bort de sex T5-skruvarna från moderkortet:

• Långa skruvar (923-05305) (1)

• Bumper-skruvar (923-04007) (2)

• Korta skruvar (923-03999) (3)

8. Håll moderkortet i kanterna. Vinkla sedan upp moderkortet och skjut ut det från det övre höljet.

Återmontering

Viktigt: Om du installerar ett nytt moderkort, följ steg 1. Om du monterar det befintliga moderkortet går du till steg 2.

1. Ta bort det befintliga Touch ID-kortet och installera ett nytt Touch ID-kort.

2. Håll moderkortet i kanterna. Luta moderkortets kanter mot antennmodulen. Vinkla sedan moderkortet nedåt in i det övre höljet.

•  Varning: Se till att inga kablar fastnar under moderkortet när du placerar det i det övre höljet. Om du böjer kablarna under kortet kan de skadas.

3. Tryck ändarna på följande fyra flexkablar mot kontakterna:

• Flexkabel till I/O-kort (1)

• IPD-flexkabel (2)

• Flexkabel till ljudkort (3)

• eDP-flexkabel (4)

4. Skjut in mikrofonflexkabelns (1) ände i kontakten. Fäll ned låsspärren. Tryck sedan polyesterfilmfliken mot låsspärren.

5. Tryck den vänstra högtalarflexkabelns (2) ände mot kontakten. Använd det svarta petverktyget för att försiktigt trycka på flexkabeln och fästa den på moderkortet.

6. Placera ändarna på antennens koaxialkablar över kontakterna. Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka fast antennens koaxialkablar i kontakterna.

7. Använd T5-skruvmejseln för att sätta tillbaka de sex T5-skruvarna på moderkortet:

• Långa skruvar (923-05305) (1)

• Korta skruvar (923-03999) (2)

• Bumper-skruvar (923-04007) (3)

8. Placera följande fem höljen (1–5) på moderkortet:

• Kontakthölje till I/O-kort (1)

• IPD-kontakthölje (2)

• Ljudkortets kontakthölje (3)

• eDP-kontakthölje (4)

• Kontakthölje till antenn (5)

• Viktigt: Se till att kontakthöljet till antennen (5) är placerat med fliken mot batteriet.

9. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de tio T3-skruvarna i följande fem höljen (1–5):

• Skruvar till I/O- kortets kontakthölje (923-04003) (1)

• Skruvar till IPD-kontakthöljet (923-04003) (2)

• Skruvar till ljudkortets kontakthölje (923-04003) (3)

• Skruvar till eDP-kontakthöljet (923-04004) (4)

• Skruvar till antennens kontakthölje (923-04003) (5)

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.