Fästmaterial för Touch ID-kortets flexkabel till MacBook Pro (13 tum, M1, 2020)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Obs! För att komma åt Touch ID-kortets flexkabel måste du slutföra borttagningssteg 1 till och med 5 för ljudkort.

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Etanol- eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Nylonpetverktyg (svart)

Viktigt

Den här proceduren kräver nytt fästmaterial för Touch ID-kortets flexkabel. Nytt fästmaterial medföljer nya delar.

Borttagning

1. Använd den ESD-säkra pincetten för att försiktigt lossa och kasta fästmaterialet från Touch ID-kortets flexkabel.

2. Använd etanoldukar eller IPA-servetter för att försiktigt ta bort eventuella rester av fästmaterial från Touch ID-kortets flexkabel.

•  Varning! Undvik att skada flexkabeln.

Återmontering

1. Använd den ESD-säkra pincetten för att greppa den ljusblå (ej klibbiga) änden på en L-formad fästremsa. Ta bort remsan från bladet.

2. Centrera fästmaterialet på flexkabelns L-form.

• Obs!Om fästmaterialet inte är centrerat tar du bort fästmaterialet och riktar in det igen på Touch ID-kortets flexkabel.

3. Använd den ESD-säkra pincetten för att trycka lätt på ena änden av fästmaterialet. Gnugga på fästmaterialet medan du håller det på plats för att fästa det ordentligt på Touch ID-kortet.

4. Använd den ESD-säkra pincetten för att ta bort den ljusblå baksidan från fästmaterialet.

5. Tryck änden på Touch ID-kortets flexkabel mot kontakten. Tryck sedan på kabeln för att fästa den på ljudkortet.

6. Tryck bestämt och håll i flexkabelns L-formade del i 15 sekunder.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: