Fästmaterial för Touch ID -kortets flexkabel till MacBook Pro (13 tum, M2, 2022)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• ESD-säker pincett

• Etanoldukar eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Nylonpetverktyg (svart)

Viktigt

Den här proceduren kräver nytt fästmaterial för Touch ID-kortets flexkabel.

Borttagning

1. Slutför borttagningssteg 1 till 5 i Ljudkort.

2. Använd den ESD-säkra pincetten för att försiktigt lossa och kasta fästmaterialet från Touch ID -kortets flexkabel.

3. Använd etanoldukar eller IPA-servetter för att försiktigt ta bort eventuella rester av fästmaterial från Touch ID -kortets flexkabel.

•  Varning! Undvik att skada flexkabeln.

Återmontering

1. Använd den ESD-säkra pincetten för att greppa den ljusblå (ej klibbiga) änden på en L-formad fästremsa. Ta bort remsan från bladet.

2. Centrera fästmaterialet på flexkabelns L-form.

• Obs! Om fästmaterialet är felsjusterat tar du bort fästmaterialet och riktar in det igen på Touch ID -kortets flexkabel.

3. Använd den ESD-säkra pincetten för att trycka lätt på ena änden av fästmaterialet. Gnugga på fästmaterialet medan du håller det på plats för att fästa det ordentligt på Touch ID -kortet.

4. Använd den ESD-säkra pincetten för att ta bort den ljusblå baksidan från fästmaterialet.

5. Tryck änden på Touch ID -kortets flexkabel mot kontakten. Tryck sedan på flexkabeln för att fästa den på ljudkortet.

6. Tryck bestämt och håll i flexkabelns L-formade del i 15 sekunder.

7. Dra försiktigt den platta änden på det svarta petverktyget längs den öppna/stängda sensorkabeln tills du når inriktningsstiftet för att rikta in kabeln mot det övre höljet.

•  Varning! Rör inte den öppna/stängda sensorn i sensorkabelns ände. Stanna vid inriktningsstiftet.

8. Dra försiktigt den platta änden på det svarta petverktyget längs ljudkabeln för att fästa den på fläkten.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: