Cum se folosește funcția Albume partajate în aplicația Poze pe Mac
Funcția Albume partajate iCloud îți dă posibilitatea să partajezi poze și videoclipuri doar cu persoanele alese de tine, care pot adăuga propriile poze, videoclipuri și comentarii. Află cum să activezi funcția Albume partajate iCloud, cum să gestionezi un album partajat și cum să salvezi poze dintr-un album partajat pe Mac.
Activează Albume partajate
Actualizează computerul Mac la cea mai recentă versiune de macOS.
Autentifică-te în iCloud cu același cont Apple pe toate dispozitivele tale pe care vrei să le folosești cu opțiunea Albume partajate.
Pe computerul tău Mac, deschide aplicația Poze.
Din bara de meniu aflată în partea de sus a ecranului, alege Poze, apoi Configurări. În macOS Monterey sau o versiune anterioară, alege Poze, apoi Preferințe.
Fă clic pe fila iCloud, apoi selectează Albume partajate.
În macOS 27 sau o versiune ulterioară, verifică dacă Poze iCloud este activat.
Află cum să configurezi și să folosești funcția Albume partajate pe iPhone sau iPad și pe celelalte dispozitive.
Poți să creezi și să vezi albume partajate chiar dacă folosești versiuni mai vechi de iOS, iCloud pentru Windows, iPhoto sau Aperture.
Crearea unui album partajat nou
Cu Albume partajate, poți crea albume pentru a partaja fotografii și videoclipuri cu alții, iar aceștia pot adăuga propriile fotografii, videoclipuri și comentarii, pentru ca toată lumea să le vadă.
Începând cu iOS 27, iPadOS 27, macOS 27, Albume partajate oferă suport pentru partajare la rezoluție completă, filtre și opțiuni noi de sortare, reacții cu emoji și modalități noi de a invita alte persoane să colaboreze la un album. Prietenii și familia se vor putea alătura și vor putea contribui cu propriile fotografii pe web, chiar și fără un cont Apple sau un dispozitiv Apple.
În macOS 27 sau o versiune ulterioară
În secțiunea Partajare din bara laterală, dă clic pe de lângă Albume partajate.
Adaugă un nume pentru albumul partajat.

Alege dacă dorești să inviți și să aprobi participanții sau să partajezi albumul printr-un link.
Pentru a crea un album partajat temporar, activează „Convertiți în album temporar”.
Fă clic pe Creează.
În macOS 26 sau o versiune anterioară
În secțiunea Partajare din bara laterală, dă clic pe de lângă Albume partajate.
Introdu un nume pentru Albumul partajat și adresele de e-mail ale persoanelor cu care vrei să partajezi albumul. Dă clic pe pentru a selecta contacte din iCloud.
Fă clic pe Creează.
Ștergerea unui album partajat
Când ștergi un album partajat, acesta este eliminat automat de pe toate dispozitivele tale și de pe dispozitivele abonaților tăi. Dacă ai activat opțiunea Site web public, albumul partajat este eliminat și de pe web. Ștergerea unui album partajat elimină definitiv toate fotografiile din acesta. Înainte de a continua, asigură-te că salvezi fotografiile pe care vrei să le păstrezi.
În macOS 27 sau o versiune ulterioară
Deschide albumul partajat.
Dă clic pe .
Fă clic pe Ștergeți albumul partajat.
Dă clic pe Ștergeți pentru confirmare. Poți atinge „Convertiți în album temporar” pentru a transforma albumul partajat într-unul temporar, iar acesta va fi șters în 30 de zile.
În macOS 26 sau o versiune anterioară
Deschide albumul partajat.
Dă clic pe din bara de instrumente.
Fă clic pe Ștergeți albumul partajat.
Invitarea mai multor persoane
Poți invita alte persoane să vadă sau să adauge conținut la albumul tău partajat.
În macOS 27 sau o versiune ulterioară
Deschide albumul partajat.
Dă clic pe .

Dă clic pe Invitați participanți. Alege o aplicație pe care să o folosești pentru a partaja linkul către albumul partajat. De asemenea, poți face clic pe „Copiați linkul albumului” pentru a copia linkul, astfel încât să îl poți trimite sau publica.
Acceptarea sau refuzarea solicitărilor de acces
Când activezi „Solicitări de acces” în Opțiunile de partajare ale unui album, alte persoane care au linkul către albumul partajat îți pot solicita să le aprobi accesul. Pentru a accepta sau a refuza o solicitare de acces:
În secțiunea Partajare din bara laterală, apasă pe Activitate.
Dă clic pe Aprobați sau Refuzați.
În macOS 26 sau o versiune anterioară
Deschide albumul partajat.
Dă clic pe din bara de instrumente.
În câmpul Invitați persoane, dă clic pe pentru a deschide panoul Contacte, apoi alege din contactele tale persoanele pe care să le inviți.
Pentru a partaja albume cu prietenii și cu membrii familiei care nu folosesc iCloud:
Deschide un album partajat creat de tine.
Dă clic pe din bara de instrumente.
Activează opțiunea Site web public. Pozele tale vor fi publicate pe un site web pe care îl poate vedea orice persoană care folosește un browser web actualizat.
Alăturarea la un album partajat
Te poți alătura unui album partajat creat de cineva în macOS 27 sau o versiune ulterioară, deschizând linkul către album pe un dispozitiv Apple sau non-Apple. Orice participanți ale căror dispozitive nu au cel mai recent software vor trebui să își actualizeze dispozitivele sau să vadă albumul pe iCloud.com.
Proprietarul albumului poate alege, în Opțiunile de partajare ale albumului, să permită accesul doar persoanelor pe care le invită sau le aprobă ori să permită oricui are linkul să se alăture fără aprobare, și poate alege dacă este necesar ca alte persoane cu linkul să solicite acces.
Solicitarea accesului la un album partajat
Deschide linkul pe care l-ai primit pentru un album partajat.
Dacă ți se solicită, atinge sau dă clic pe „Trimiteți solicitarea”.
Vei primi o notificare atunci când albumul este partajat cu tine.
Eliminarea unui abonat
În calitate de creator al unui album partajat, poți controla cine îl poate accesa. Poți elimina abonați în orice moment.
În macOS 27 sau o versiune ulterioară
Deschide albumul partajat.
Dă clic pe .
Dă clic de lângă participantul pe care vrei să-l elimini.
Dă clic pe Eliminare participant, apoi pe Eliminați.
În macOS 26 sau o versiune anterioară
Deschide albumul partajat.
Dă clic pe din bara de instrumente.
Selectează abonatul pe care dorești să-l elimini.
Fă clic pe săgeata de lângă numele acestuia, apoi Eliminați abonatul.
Adăugarea de poze și clipuri video la un album partajat
Selectează pozele și clipurile video pe care dorești să le partajezi.
Dă clic pe în bara de instrumente, apoi selectează Albume partajate.
Alege albumul în care dorești să-ți partajezi pozele. Când adaugi poze noi, abonații la albumul partajat primesc o notificare.
Dă clic pe Adăugați.

Dacă ai un album partajat deschis, poți să dai clic și pe sau pe „Adăugați poze și clipuri video” pentru a selecta fotografiile și videoclipurile pe care vrei să le adaugi. De asemenea, poți trage poze din biblioteca ta direct în albumul partajat din bara laterală.
Dacă un abonat nu își poate adăuga fotografiile sau videoclipurile la un album partajat
Dacă ai adăugat pe cineva ca participant, dar nu poate adăuga conținut la albumul partajat, verifică setările pentru permisiunea sa.
În macOS 27 sau o versiune ulterioară
Deschide albumul partajat.
Dă clic pe .
Dă clic de lângă participant.
Dă clic pe „Poate adăuga poze”.
Dacă participantul nu poate deschide linkul albumului, verifică dacă ai o solicitare de acces în așteptare din partea sa și, dacă da, aprobă solicitarea sa de acces.
În macOS 26 sau o versiune anterioară
Deschide albumul partajat.
Dă clic pe din bara de instrumente.
Asigură-te că ai activat opțiunea „Abonații pot posta”.
Ștergerea pozelor și a clipurilor video dintr-un album partajat
Deschide albumul partajat.
Selectează poza sau clipul video.
Fă control-clic, apoi fă clic pe Șterge din albumul partajat. Dă clic pe „Ștergeți de pe toate dispozitivele” sau pe „Ștergeți”.
Dacă ai un album partajat deschis, poți selecta, de asemenea, o fotografie și apăsa tasta Ștergeți pentru a o șterge din albumul partajat.
Dacă ești proprietarul unui album partajat, poți șterge poze, clipuri video sau comentarii de la oricine. Abonații pot șterge orice au adăugat personal. Orice ștergi este șters automat din album pe toate dispozitivele tale și pe dispozitivele abonaților.
Pozele pe care le-ai salvat sau descărcat dintr-un album partajat în biblioteca ta Poze rămân în biblioteca ta chiar dacă albumul partajat este șters sau persoana care l-a creat nu-l mai partajează.
Salvarea pozelor și a clipurilor video dintr-un album partajat
Când partajezi fotografii și videoclipuri cu o persoană, aceasta poate salva elementele partajate în propria bibliotecă.
Selectează fotografia și videoclipul pe care vrei să le salvezi.
Control-clic, apoi dă clic pe „Salvați în bibliotecă” sau „Importați”.