Wyłączanie udostępniania swojego położenia w aplikacji Znajdź na Macu
Jeśli nie chcesz już udostępniać swojego położenia innej osobie, w dowolnym momencie możesz wyłączyć udostępnianie w aplikacji Znajdź na Macu. Kiedy wyłączysz udostępnianie, Twój kontakt nie będzie mógł zobaczyć Cię w aplikacji Znajdź, a wszystkie powiadomienia dotyczące Twojego położenia, które utworzyła ta osoba, zostaną wyłączone.
Ważne: Jeśli Twoje bezpieczeństwo osobiste jest zagrożone, możesz szybko wyłączyć udostępnianie swoich informacji za pomocą funkcji Kontrola bezpieczeństwa.
Wyłączanie lub wstrzymywanie udostępniania swojego położenia kontaktowi
Przejdź do aplikacji Znajdź
na Macu.
Kliknij w Osoby, zaznacz imię i nazwisko, a następnie kliknij w
.
Wykonaj jedną z następujących czynności:
Wyłączanie udostępniania położenia: W sekcji Ustawienia kliknij w Nie udostępniaj położenia.
Tymczasowe wstrzymywanie udostępniania położenia: W sekcji Moje położenie kliknij w Ukryj położenie.
Zatrzymywanie udostępniania swojego położenia innej osobie w swojej grupie Chmury rodzinnej
Wyłączanie udostępniania swojego położenia wszystkim osobom
Przejdź do aplikacji Znajdź
na Macu.
Kliknij w Ja, a następnie wyłącz Udostępniaj moje położenie w sekcji Moje położenie.
Zaprzestanie otrzymywania nowych próśb o udostępnienie lokalizacji
Przejdź do aplikacji Znajdź
na Macu.
Kliknij w Ja, a następnie wyłącz Zezwalaj na prośby w sekcji Powiadomienia.
Jeśli wyłączysz opcję Zezwalaj na prośby, będziesz otrzymywać prośby o udostępnianie położenia tylko od osób, które udostępniają swoje położenie Tobie.