Rengjør iPhone

Finn ut hvordan du rengjør iPhone.

Er det OK å bruke desinfeksjonsmiddel på iPhone?

Du kan bruke en klut med 70 prosent isopropanol eller 75 prosent etanol, eller desinfiserende våtservietter til å tørke av utsiden av iPhone forsiktig. Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke dypp iPhone i rengjøringsmidler.

iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13-, iPhone 12-, og iPhone 11-modeller

Disse modellene har glass med avansert matt tekstur enten på glasset på baksiden eller rundt kameraområdet. Ved normal bruk kan glasset med tekstur vise tegn på stoffoverføring fra objekter som kommer i kontakt med iPhonen din, f.eks. dongeri eller objekter i lommene dine. Stoffoverføring kan se ut som riper, men i de fleste tilfeller kan de fjernes.

På iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kan oljen fra huden din midlertidig endre fargen på det ytre båndet. Hvis du tørker av iPhonen med en myk, lett fuktet, lofri klut, gjenoppretter du det opprinnelige utseendet.

Rengjør iPhonen umiddelbart hvis den kommer i kontakt med noe som kan avsette flekker eller gjøre andre skader – for eksempel smuss eller sand, blekk, sminke, såpe, vaskemiddel, syre eller syreholdig mat eller kremer. Følg denne fremgangsmåten for rengjøring:

iPhone har et oleofobisk (oljeavstøtende) belegg som er motstandsdyktig mot fingeravtrykk. Rengjøringsprodukter og skuremiddel vil slite på dette belegget i tillegg til at iPhonen kan ripes opp.

iPhone SE (2. og 3. generasjon), iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7

Rengjør iPhonen umiddelbart hvis den kommer i kontakt med noe som kan avsette flekker eller gjøre andre skader – for eksempel smuss eller sand, blekk, sminke, såpe, vaskemiddel, syre eller syreholdig mat eller kremer. Følg disse retningslinjene:

iPhone har et oleofobisk (oljeavstøtende) belegg som er motstandsdyktig mot fingeravtrykk. iPhone 8 og nyere har belegg på begge sider. Dette belegget slites over tid ved normal bruk. Rengjøringsprodukter og skuremiddel vil ytterligere redusere dette belegget i tillegg til at iPhone-enheten kan ripes opp.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE (1. generasjon), iPhone 5s

Rengjør iPhonen umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. For å rengjøre iPhone må du koble fra alle kabler og slå den av. Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, husholdningsrengjøringsmidler, trykkluft, aerosolspray, løsemidler, ammoniakk eller slipemidler til å rengjøre iPhone med mindre du følger instruksjonene for desinfisering av iPhone. Glassflatene på forsiden har et oleofobisk (oljeavstøtende) belegg. Hvis du skal fjerne fingeravtrykk, tørker du av overflatene med en myk, lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

Når du skal rengjøre Hjem-knappen (slik at Touch ID fungerer optimalt), tørker du av den med en myk, lofri klut.

iPhone 5c

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. For å rengjøre iPhone må du koble fra alle kabler og slå den av. Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, husholdningsrengjøringsmidler, trykkluft, aerosolspray, løsemidler, ammoniakk, slipemidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone med mindre du følger instruksjonene for desinfisering av iPhone. Glassflatene på forsiden har et oleofobisk (oljeavstøtende) belegg. Hvis du skal fjerne fingeravtrykk, tørker du av overflatene med en myk, lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

Når du skal fjerne smuss som kan samle seg rundt åpningen til SIM-skuffen, bruker du en myk, lofri klut fuktet med ørlite isopropylalkohol. Tørk skitten veldig forsiktig bort fra portåpningen og unngå fuktighet i åpningen.

iPhone 5

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. For å rengjøre iPhone må du koble fra alle kabler og slå den av. Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, husholdningsrengjøringsmidler, trykkluft, aerosolspray, løsemidler, ammoniakk, slipemidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone med mindre du følger instruksjonene for desinfisering av iPhone. Glassflatene på forsiden har et oleofobisk (oljeavstøtende) belegg. Hvis du skal fjerne fingeravtrykk, tørker du av overflatene med en myk, lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

iPhone 4s og iPhone 4

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. Når du skal rengjøre iPhone, kobler du fra alle kabler og slår av iPhone-enheten (trykk og hold Dvale/våkne-knappen nede og dra skyveknappen på skjermen). Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, husholdningsrengjøringsmidler, trykkluft, aerosolspray, løsemidler, ammoniakk, slipemidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone med mindre du følger instruksjonene for desinfisering av iPhone. Glassflatene på for- og baksiden har et oleofobisk (oljeavstøtende) belegg. Hvis du skal fjerne fingeravtrykk, tørker du av overflatene med en myk, lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

iPhone 3GS

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. Når du skal rengjøre iPhone, kobler du fra alle kabler og slår av iPhone-enheten (trykk og hold Dvale/våkne-knappen nede og dra skyveknappen på skjermen). Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, husholdningsrengjøringsmidler, trykkluft, aerosolspray, løsemidler, ammoniakk, slipemidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone med mindre du følger instruksjonene for desinfisering av iPhone. Glassflaten på forsiden har et oleofobisk (oljeavstøtende) belegg. Hvis du skal fjerne fingeravtrykk, tørker du av overflatene med en myk, lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

iPhone 3G og iPhone (original)

Når du skal rengjøre iPhone, kobler du fra alle kabler og slår av iPhone-enheten (trykk og hold Dvale/våkne-knappen nede og dra skyveknappen på skjermen). Deretter bruker du en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, husholdningsrengjøringsmidler, trykkluft, aerosolspray, løsemidler, ammoniakk, slipemidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone med mindre du følger instruksjonene for desinfisering av iPhone.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.