Hvis du ikke kan sende eller motta meldinger på iPhonen eller iPaden

Hvis iMessage ikke fungerer, kan du ikke motta tekstmeldinger, eventuelt ser du kanskje et varsel når du sender en melding. Finn ut hva du kan gjøre.

Problemer med meldinger etter at du har konfigurert en ny enhet

Melding ikke levert

Mottar ikke meldinger på en enhet

Problemer med gruppemeldinger

Problemer med bilder eller videoer i meldinger

Hvis du har problemer med Meldinger etter at du har konfigurert en ny enhet

Hvis du opplever problemer som at samtaler i Meldinger vises som separate tråder eller at sendte meldinger vises som grønne meldingsbobler i stedet for blå meldingsbobler når du konfigurerer en ny enhet, oppdaterer du innstillingene ved å følge disse trinnene:

1. Oppdater enheten til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS hvis nødvendig.

2. Trykk på Mobilnett i Innstillinger. Kontroller at telefonlinjen din er slått på. Hvis du bruker flere SIM-kort, må du påse at telefonnummeret du vil bruke, er valgt og slått på.

3. Trykk på Meldinger i Innstillinger. Slå iMessage av og deretter på igjen.

4. Trykk på Send og motta.

5. Trykk på telefonnummeret du vil bruke med Meldinger.

Hvis du har problemer når du prøver å motta et FaceTime-anrop etter at du har konfigurert en ny enhet, kan du også oppdatere FaceTime-innstillingene.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan logge på iMessage eller FaceTime

Finn ut hva du kan gjøre hvis meldingene dine er grønne

Finn ut hva du skal gjøre hvis du ser et Venter på aktivering-varsel

Hvis du ser et rødt utropstegn

Hvis du prøver å sende en melding og du ser et rødt utropstegn Utropstegn-symbol med en varselmelding som sier Ikke levert, følger du denne fremgangsmåten:

1. Sjekk nettverksforbindelsen.

2. Trykk på det røde utropstegnet Utropstegn-symbol, og trykk deretter på Prøv igjen.

3. Hvis du fortsatt ikke ser meldingen, trykker du på det røde utropstegnet Utropstegn-symbol og deretter på Send som tekstmelding. Meldingspriser kan gjelde.

Bildet har ingen alternativ tekst

iMessage-meldinger er tekst, bilder eller videoer som du sender til en annen iPhone, iPad, iPod touch eller Mac over Wi-Fi eller mobildatanettverk. Disse vises i blå bobler. Alle andre tekstmeldinger bruker SMS eller MMS og krever et abonnement som inkluderer tekstmeldinger. Disse vises som grønne bobler.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du mottar et Ikke levert-varsel når du prøver å sende meldingen som tekstmelding

Kontakt operatøren din hvis du ikke kan sende eller motta SMS-meldinger

Du kan konfigurere Meldinger slik at den automatisk prøver å sende meldinger som en SMS når iMessage ikke er tilgjengelig. Gå til Innstillinger > Meldinger, og slå på Send som SMS.

Hvis du mottar meldinger på én enhet, men ikke på den andre

Hvis du har en iPhone og en annen iOS- eller iPadOS-enhet, som for eksempel en iPad, kan iMessage-innstillingene dine være angitt til å motta og starte meldinger fra Apple-ID-en din i stedet for telefonnummeret ditt. Slik kontrollerer du om telefonnummeret ditt er konfigurert for sending og mottak av meldinger:

1. Trykk på Meldinger i Innstillinger.

2. Trykk på Send og motta.

3. Velg telefonnummeret eller e-postadressen du vil bruke med meldinger.

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du ikke ser telefonnummeret ditt, kan du koble iPhone-nummeret til Apple-ID-en din slik at du kan sende og motta iMessage-meldinger fra telefonnummeret ditt. Du kan også konfigurere Videresending av tekstmelding, slik at du kan sende og motta MMS- og SMS-meldinger på alle Apple-enhetene dine.

Hvis du har problemer med en gruppemelding

Hvis du er med i en gruppemelding og ikke lenger mottar meldinger, kan du kontrollere om du har forlatt samtalen:

1. Åpne Meldinger og trykk på samtalen du ikke mottar meldinger fra.

2. Hvis du ser en melding som sier at du forlot samtalen, har du enten forlatt samtalen eller blitt fjernet fra gruppemeldingen.

Du kan bare bli med i en gruppemelding igjen hvis noen i gruppen legger deg til. Finn ut hvordan du legger til eller fjerner personer fra gruppemeldinger.

For å starte en ny gruppemelding:

1. Åpne meldinger og trykk på Ny melding-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Skriv inn telefonnumrene eller e-postadressene til kontaktene dine.

3. Skriv inn meldingen, og trykk deretter på Send-knappen send melding.

Hvis du har andre problemer med en gruppemelding, må du kanskje slette samtalen og starte en ny. I iOS 16, iPadOS 16.1 og nyere kan du gjenopprette en melding hvis du har slettet den i løpet av de siste 30 til 40 dagene.

Hvis du ikke kan sende eller motta bilder og videoer i meldinger

Sørg for at enheten har nok plass til å motta bilder og videoer.

Hvis du bruker SMS- eller MMS-meldinger til å sende bilder eller videoer, har kanskje operatøren din angitt størrelsesgrenser for vedlegg. Det kan ta lengre tid å sende større filer, og iPhone kan komprimere bilde- og videovedlegg ved behov. Hvis du opplever et problem når du prøver å sende bilder i full størrelse, kan du manuelt sende bilder i lavere kvalitet:

1. Trykk på Meldinger i Innstillinger.

2. Trykk på Bilde med lavere kvalitet.

Andre fremgangsmåter

• Start iPhone eller iPad på nytt.

• Sjekk nettverksforbindelsen. Du trenger en mobildatatilkobling eller Wi-Fi-tilkobling for å sende en melding som iMessage eller MMS. For å sende en SMS-melding trenger du mobilnettverkstilkobling. Hvis du slår på wifi-anrop, kan du sende SMS-meldinger via wifi.

• Hør med operatøren for å se om meldingstypen du prøver å sende – for eksempel MMS eller SMS – er støttet.

• Hvis du prøver å sende MMS-gruppemeldinger på iPhone, går du til Innstillinger > Meldinger og slår på MMS-meldinger. Hvis du ikke ser valget om å slå på MMS-meldinger eller Gruppemeldinger på iPhone, er det ikke sikkert at operatøren din støtter denne funksjonen.

• Sørg for at du har oppgitt riktig telefonnummer eller e-postadresse for kontakten.

Kontakt Apple-kundestøtte hvis du fortsatt ikke kan sende eller motta meldinger

Kontakt operatøren din hvis du fortsatt ikke kan sende eller motta SMS-meldinger

Deaktiver iMessage hvis du har byttet til en telefon som ikke er fra Apple og har problemer med meldinger