Touch Bar

En funksjon som er tilgjengelig på enkelte Mac-datamaskiner. Du kan bruke kjente bevegelser – som trykk, sveip eller skyv – direkte på Touch Bar for å justere innstillinger, bruke Siri, få tilgang til funksjonstaster og utføre oppgaver i programmer.

Et tastatur med Touch Bar øverst. Touch ID er helt til høyre på Touch Bar.

Touch Bar har Touch ID, som gjør det mulig å låse opp Macen og enkelte passordbeskyttede objekter, bruke Apple Pay til å gjennomføre kjøp på nettet, og kjøpe objekter fra iTunes Store, App Store og iBooks Store.

Control Strip, på høyre side i Touch Bar, gjør det mulig å tilpasse vanlige innstillinger – for eksempel lysstyrke og volum – og spørre Siri. Du kan utvide Control Strip for å få tilgang til ytterligere innstillinger og funksjoner, for eksempel Mission Control og Launchpad.

Touch Bar med knapper som varierer avhengig av program eller oppgave til venstre, og Control Strip, som er minimert, til høyre.

De andre knappene i Touch Bar avhenger av programmet du bruker eller oppgaven du utfører. Slik ser for eksempel Touch Bar ut når du skriver en e-postmelding i Mail-programmet:

Touch Bar med knapper fra Mail-programmet, som inkluderer, fra venstre mot høyre, Emoji, Farger, Uthevet, Kursiv, Understreket, Justering, Lister og Skriveforslag.

Hvis du vil ha mer informasjon om Touch Bar, kan du lese Apple-kundestøtteartikkelen Slik bruker du Touch Bar på MacBook Pro.