Se brukt og tilgjengelig lagringsplass

Se hvor mye lagringsplass som er brukt på Macen, og hvor mye plass som er tilgjengelig.

Flytt markøren over en farge for å se hvor mye plass hver kategori bruker. Hvitt betyr tilgjengelig lagringsplass.

Merk: Hvis du ser mer enn én disk, har Macen flere APFS-volumer i én beholder.

• Velg Apple-menyen > Om denne maskinen, og klikk på Lagring.

Kategoriene som vises, inneholder de ulike filene på Macen. (Hvis det er mer enn én brukerkonto på Macen, vises kategoriene for brukeren som er pålogget.)

Du ser følgende kategorier:

• Programmer: Inneholder alle programmene som er installert på Macen (unntatt systemprogrammer).

Merk: Hvis du har partisjonert harddisken, viser denne kategorien mengden lagringsplass for programmer som er installert på macOS-partisjonen (startdisken).

• Dokumenter: Inneholder filer som ligger i Hjem-mappen og ikke er inkludert i andre kategorier, som Pages-dokumenter og PDF-er. Inneholder også videoer og bilder som ikke administreres av bildebiblioteket (for eksempel et bilde som en venn deler med deg via AirDrop).

• iCloud Drive: Inneholder alle filer som er lagret i iCloud Drive. Dette kan også være filer på skrivebordet og i Dokumenter-mappen hvis du lagrer dem i iCloud Drive.

• iOS-filer: Inneholder iOS-sikkerhetskopier og firmware i iTunes.

• iTunes og iBooks: Inneholder innhold som er kjøpt fra iTunes Store og iBooks Store, og som kan fjernes fra Macen og lastes ned på nytt.

• Mail og Bilder: Inneholder e-poster, vedlegg og bildebiblioteket (eller bibliotekene).

• Meldinger: Inneholder innhold fra Meldinger-samtaler, inkludert vedlegg.

• Musikkskaping: Har innhold fra GarageBand, Logic og MainStage.

• Papirkurv: Inneholder objekter i papirkurven.

Merk: Hvis du har partisjonert harddisken, gjelder størrelsen for papirkurven den papirkurven som ligger på disken som macOS er installert på (startdisken).

• Andre brukere: Inneholder filer som er opprettet og endret av andre brukerkontoer på Macen.

• System: Inneholder macOS-systemprogrammer og -filer. Dette er for eksempel Mail, Terminal, Kalkulator og andre programmer som følger med macOS.

Den tilgjengelige plassen som gjenstår, er ledig diskplass og diskbuffere som kan frigis (plass som frigjøres automatisk ved behov).

Hvis du vil spare ekstra lagringsplass, bruker du standard anbefalinger for lagring for å utnytte lagringsplassen på Macen best mulig. Klikk på Administrer for å se valgene. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Optimaliser lagring på Macen.