Finn og slett filer

Bruk sidepanelet i Lagring-panelet til å gå gjennom objekter etter kategori, se hvor mye plass som brukes, og raskt finne dokumenter, programmer, bøker, filmer, sikkerhetskopier og andre filer. Deretter kan du slette dem du ikke trenger.

Klikk på Slett-knappen for å slette en fil permanent.

Merk: Hvilke kategorier du ser, avhenger av hvilke programmer og filer som finnes på Macen.

1. Klikk på Apple-menyen > Om denne maskinen, klikk på Lagring øverst i vinduet, og klikk på Administrer.

2. Klikk på en kategori i sidepanelet:

• Programmer, iTunes og iBooks: I disse kategoriene er filer ført opp individuelt. Hvis du vil slette et objekt, flytter du markøren over filnavnet og klikker på Slett-knappen .

Merk: Hvis du sletter et objekt fra iTunes Store, App Store eller iBooks Store med Apple-ID-en din, vil objektet fortsatt finnes i iCloud, og du kan laste det ned på nytt.

• Dokumenter: Se alle dokumentene på Macen. Du kan raskt vise store filer eller nedlastinger ved å klikke på den aktuelle knappen, og du kan sortere filer ved å klikke på Navn, Type, Sist brukt eller Størrelse øverst i vinduet. Du kan også klikke på Filnavigering for å se innholdet i og mengden lagringsplass som brukes av ulike mapper i filsystemet.

Hvis du vil slette en fil, flytter du markøren over filen og klikker på Slett-knappen . Klikk på forstørrelsesglasset for å se filen i Finder.

Tips: Hvis du vil gå direkte til mappen, klikker du på Se gjennom filer i Lagring-panelet.

• iCloud Drive og Mail: Disse kategoriene inneholder generelle anbefalinger for å optimalisere lagringsplassen. Klikk på knappen for å godta anbefalingene.

• iOS-filer: iOS-sikkerhetskopier og firmware-filer er ført opp separat. Hvis du vil slette et objekt, flytter du markøren over filen og klikker på Slett-knappen .

• Papirkurv: Klikk på Tøm papirkurv for å slette alle objekter i papirkurven, eller flytt markøren over filen og klikk på Slett-knappen for å slette en fil.