Optimaliser lagring på Macen

macOS kan hjelpe deg med å få bedre plass på Macen ved å utnytte lagringsplassen best mulig. Når det er behov for mer plass, lagres filer, bilder og videoer, iTunes-filmer og -programmer og e-postvedlegg i skyen og gjøres tilgjengelige ved behov. Filer tar ikke opp plass på Macen, og du kan laste ned originalfilene når du trenger dem. Nye filer og optimaliserte versjoner av bildene dine ligger alltid på Macen.

Optimaliser lagringsanbefalinger i Lagring-panelet.
  • Hvis du vil ha anbefalinger og finne ut hvordan du utnytter lagringsplassen på Macen best mulig, velger du Apple-menyen > Om denne maskinen, klikker på Lagring øverst i vinduet og klikker deretter på Administrer.

Anbefaling

Beskrivelse

Lagre i iCloud

Hjelper deg med å lagre filer fra skrivebordet og Dokumenter-mappen i iCloud Drive, lagre bilder og videoer i iCloud-bildebiblioteket, lagre meldinger og vedlegg i iCloud og utnytte lagringsplassen best mulig ved bare å beholde filer som nylig er åpnet, når det er behov for plass.

Du finner mer informasjon under Lagre skrivebordet og dokumenter i iCloud Drive, Hold bildene og videoene oppdatert overalt med iCloud-bildebibliotek og Synkroniser meldinger i iCloud.

Du kan endre disse innstillingene senere ved å gå til Systemvalg, iCloud og Valg-panelet for Bilder.

Optimaliser lagring

Hjelper deg med å utnytte lagringsplassen for iTunes og e-postvedlegg best mulig. Når det er behov for plass på Macen, fjernes e-postvedlegg og filmer du har sett, automatisk fra Macen.

Du finner mer informasjon under Optimaliser lagringsplassen og valgpanelet Kontoinformasjon i Mail.

Du kan endre disse innstillingene senere i iTunes og Mail.

Tøm søppelkurven automatisk

Slett automatisk objekter som har ligget i søppelkurven i mer enn 30 dager. Du kan endre innstillingen i Finder-valgpanelet senere. Du finner mer informasjon under Slett filer og mapper.

Hold orden

Finn filer, programmer, bøker, filmer og andre objekter som tar opp plass, og slett dem du ikke trenger lenger. Du finner instruksjoner under Finn og slett filer.

Når det er behov for plass på Macen, sørger også macOS for å tømme buffere og logger som det er trygt å slette, som for eksempel midlertidige databasefiler, avbrutte nedlastinger, lagrede macOS- og programoppdateringer og nettsidedata fra Safari.

Merk: Hvis harddisken er partisjonert, gjelder anbefalingene bare for den partisjonen som inneholder Hjem-katalogen.

Hvis du vil se en oversikt over brukt og ledig diskplass, velger du Apple-menyen > Om denne maskinen, og deretter klikker du på Lagring. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Se brukt og tilgjengelig lagringsplass.