Om makspoengsum

Første gang du gjør noe av det følgende i en evaluering, fastsetter Skolearbeid makspoengsummen for evalueringen:

• trykker på Merk som ferdig på et gjennomgangskort

• skriver inn en makspoengsum manuelt på et gjennomgangskort

Hvis du skriver inn en makspoengsum manuelt, overstyres eventuelle makspoengsummer fra tidligere. Hvis du for eksempel trykker på Merk som ferdig, setter makspoengsummen til 10 og deretter manuelt legger inn en poengsum på 15 i gjennomgangskortet, overskriver Skolearbeid den forrige summen og bruker 15 som den nye makspoengsummen.

Hvis du endrer standardmarkeringsverdiene for en evaluering:

• Etter at makspoengsummen er angitt: Skolearbeid oppdaterer elev-/studentpoengsummene, men ikke makspoengsummen.

• Før makspoengsummen er angitt: Skolearbeid oppdaterer elev-/studentpoengsummene samt de individuelle poengsummene deres.

Merk: Hvis du setter poengsum på elev-/studentarbeid i en evaluering, men ikke trykker på Merk som ferdig, vises den individuelle poengsummen ut av den individuelle makspoengsummen for hver enkelt elev/student på gjennomgangskortet for vedkommende. Det kan for eksempel hende at en elev/student får 10/10, mens en annen får 15/20.