Bruk en leseliste

Arkiver nettsider du ønsker å lese senere, ved å legge dem til i leselisten. Hvis du vil lese nettsider i leselisten selv når du ikke er koblet til Internett, kan du arkivere dem lokalt.

Åpne Safari for meg

Et Safari-vindu der en leseliste vises.
  • Legg til en side i leselisten: Du kan bevege markøren over det smarte søkefeltet og deretter klikke på Legg til-knappen som vises helt til venstre i feltet.

Du kan også holde nede Skift-tasten mens du klikker på en kobling på en nettside for å legge den koblede siden til raskt.

• Vis eller skjul leselisten: Klikk på Sidepanel-knappen i verktøylinjen og klikk deretter på Leseliste-knappen øverst i sidepanelet. Hvis du vil skjule listen, klikker du på Sidepanel-knappen på nytt.

• Arkiver en side i leselisten for å lese den når du ikke er koblet til Internett: Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker på sideoppsummeringen i sidepanelet, og velg deretter Arkiver lokalt. Du kan også sveipe mot venstre over sideoppsummeringen og deretter klikke på Arkiver lokalt.

Hvis du vil arkivere alle nettsidene i leselisten automatisk, velger du Safari > Valg, klikker på Avansert og markerer «Arkiver artikler automatisk for å lese dem lokalt».

• Fjern en side fra leselisten: Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker på sideoppsummeringen i sidepanelet, og velg deretter Fjern objekt.

Du kan også sveipe mot venstre over sideoppsummeringen og deretter klikke på Fjern. Eller sveip helt til venstre til sideoppsummeringen forsvinner.

• Søk i leselisten: Skriv inn tekst i søkefeltet over sideoppsummeringene. Du må kanskje rulle opp for å se søkefeltet.

• Les den neste siden i listen: Rull videre til du når slutten av en leselisteside. Du trenger ikke å klikke på den neste sideoppsummeringen i sidepanelet.

• Skjul sider du har lest: Klikk på Ulest-knappen over sideoppsummeringene. Klikk på Alle-knappen for å vise sidene som du har lest. Du må kanskje rulle opp for å se knappene.

• Merk en side som lest eller ulest: Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker på sideoppsummeringen i sidepanelet, og velg deretter Merk som lest eller Merk som ulest.

Merk: Ved hjelp av iCloud kan Safari holde Leseliste lik på Mac-datamaskinene og iOS-enhetene der Safari er aktivert i iCloud-valgpanelet. iCloud arkiverer automatisk leselisten og bokmerkene, og du kan når som helst gjenopprette dem fra en tidligere versjon.