Bruk Safari-tillegg

Du kan tilpasse måten nettleseren fungerer på, ved å installere Safari-tillegg. Tillegg gjør det for eksempel mulig å vise knapper for sosiale medier og nyheter, blokkere innhold på nettsider, gi tilgang til funksjoner fra andre programmer og mer.

Tillegg kan bruke innholdet på nettsidene du besøker. Sjekk hvilke tillegg du har installert, og forsikre deg om at du vet hva de gjør.

Åpne Safari for meg

Tips: Mac App Store er den raskeste og enkleste måten å finne fram til og installere tillegg på. Tilleggene gås gjennom av Apple og de oppdateres automatisk når «Installer programoppdateringer» er markert i App Store-valg. Tilleggene på safari-extensions.apple.com (Safari Extensions Gallery) blir også gjennomgått av Apple.

Last ned Safari-tillegg

• Fra Mac App Store: Åpne Mac App Store, søk eller bla deg fram til et tillegg, klikk på knappen som viser prisen, og klikk deretter på knappen en gang til for å installere eller kjøpe tillegget.

Åpne App Store for meg

• Fra Safari Extensions Gallery: Gå til Safari Extensions Gallery, og klikk deretter på Install now ved tillegget du vil ha.

• Fra tredjepartsutviklere: Last ned tillegget fra utvikleren, og åpne deretter .safariextz-filen. Tillegg-valgpanelet i Safari åpnes og ber deg om å bekrefte at tillegget kommer fra en godkjent kilde. Klikk på Godkjenn for å installere tillegget.

Administrer tillegg

• Velg Safari > Valg, klikk på Tillegg, og gjør ett av følgende:

• Slå et tillegg av eller på: Marker eller fjern markeringen i avkrysningsruten for tillegget.

• Endre innstillingene for et tillegg: Marker tillegget, og aktiver eller deaktiver innstillinger.

• Oppdater automatisk tillegg du har installert fra Safari Extensions Gallery: Marker «Oppdater automatisk tillegg fra Safari Extensions Gallery».

• Oppdater tillegg manuelt: Når det finnes tilgjengelige .safariextz-tillegg, vises en Oppdateringer-knapp nederst i Tillegg-listen. Klikk på Oppdateringer for å vise og installere tilgjengelige oppdateringer. Tillegg som har blitt lastet ned fra Mac App Store, oppdateres når programmet oppdateres.

• Fjerne et tillegg: Marker tillegget, og klikk på Avinstaller. Hvis du har installert tillegget fra Mac App Store, vil tillegget avinstalleres automatisk i Safari hvis du sletter programmet som inneholder tillegget.

Installering eller avinstallering av tillegg samt å slå dem av eller på, kan tre i kraft umiddelbart eller etter at du går til en ny nettside eller oppdaterer siden du er på.