Legg til, organiser og vis favoritter

Du kan raskt se nettstedene du har lagt til som favoritter, ved å vise Favoritter-siden, klikke i det smarte søkefeltet eller bruke favorittlinjen. Du kan også se nettstedene du har besøkt mest, i Toppsider.

Åpne Safari for meg

Legg til en nettside i Favoritter

• Legg til en favoritt: Flytt markøren over det smarte søkefeltet, klikk og hold på Legg til-knappen som vises i feltet helt til venstre, og velg deretter Favoritter.

Du kan også klikke i det smarte søkefeltet og deretter flytte URL-en for nettsiden du viser, til Favoritter-visningen, eller flytte en URL eller et bokmerke til Favoritter-siden, favorittlinjen eller Favoritter-mappen i sidepanelet.

Organiser favorittene dine

• Omorganiser favorittene dine: Flytt dem til andre steder.

• Rediger et favorittnettsted eller et mappenavn: Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker på den på Favoritter-siden eller i favorittlinjen, og velg deretter Endre navn fra snarveismenyen. Du kan også bruke et hardt klikk på navnet eller klikke og holde på navnet til det er markert og deretter skrive inn et nytt navn.

• Fjern et favorittnettsted: Flytt favorittnettstedet bort fra Favoritter-siden eller favorittlinjen, og slipp det når du ser Fjern-symbolet . Du kan også holde nede Kontroll-tasten mens du klikker på favoritten og deretter velge Slett fra snarveismenyen.

• Vis en annen bokmerkemappe i Favoritter: Velg Safari > Valg, klikk på Generelt, og bruk deretter «Favoritter viser»-lokalmenyen.

• Vis eller skjul ofte besøkte nettsteder i Favoritter: Velg Bokmerker > Vis Ofte besøkt i Favoritter.

Ofte besøkte nettsteder vises under favorittene dine på Favoritter-siden.

Vis favoritter

• Vis Favoritter-siden: Velg Bokmerker > Vis favoritter. Hvis du ikke ser Vis favoritter, velger du Safari > Valg, klikker på Generelt og klikker deretter på lokalmenyen «Nye vinduer åpner med» og velger Favoritter.

Du kan også se Favoritter-siden når du åpner nye faner. Hvis du ikke ser Favoritter-siden når du åpner nye faner, endrer du innstillingene i Generelt-valg.

• Se favorittene dine i det smarte søkefeltet: Klikk i det smarte søkefeltet for å se de mest brukte nettsidene, og klikk på symbolet for nettstedet du vil besøke. Favoritter-visningen forsvinner hvis du begynner å skrive, og vises ikke hvis du klikker på feltet mens du viser Favoritter- eller Toppsider-siden.

Adresse- og søkefeltet i Safari, med symboler for favorittnettsteder under.
  • Vis favorittlinjen: Velg Vis > Vis favorittlinje. En linje med favorittnettstedene dine vises under verktøylinjen.

Favorittlinjen med en bokmerkemappe. Klikk og hold på et bokmerke eller en mappe i linjen for å redigere. Hvis du vil endre rekkefølgen på elementer i linjen, drar du dem rundt. Hvis du vil fjerne et element, drar du det bort fra linjen.
  • Åpne et favorittnettsted: Klikk på nettstedet på Favoritter-siden, i Favoritter-visningen som vises når du klikker i det smarte søkefeltet, eller i favorittlinjen (eller bruk Touch Bar).

Merk: Ved hjelp av iCloud kan Safari synkronisere favorittnettstedene dine på Mac-datamaskinene og iOS-enhetene der Safari er aktivert i iCloud-valg.