Tilpass nettleseren etter nettsted

Velg hvordan du vil jobbe på enkelte nettsteder. Du kan for eksempel øke sidezoomen for et nettsted som har liten tekststørrelse og små bilder. Et annet nettsted trenger kanskje å vite plasseringen din for å kunne fungere effektivt, så du kan tillate at nettstedet ser hvor du er, uten å spørre om tillatelse hver gang.

Tilpass det aktive nettstedet

1. Velg Safari > Innstillinger for dette nettstedet.

Dialogruten som vises nedenfor det smarte søkefeltet når du velger Safari > Innstillinger for dette nettstedet. Dialogruten inneholder valg for tilpassing av surfing på gjeldende nettsted, inkludert bruk av Leser-visning, aktivering av innholdssperringer og annet.
  2. Angi valgene du vil bruke for nettstedet:

• Bruk Leser hvis tilgjengelig: Vis artikler på nettsteder, uten reklame og andre distraksjoner.

• Aktiver innholdssperringer: Forhindre at reklame og annet uønsket innhold blir vist.

• Sidezoom: Gjør tekst og bilder enklere å se.

• Autoavspilling: Angi om video kan spilles av automatisk på nettstedet.

• Kamera: Angi om nettstedet kan bruke kameraet.

• Mikrofon: Angi om nettstedet kan bruke mikrofonen.

• Plassering: Angi om nettstedet kan se plasseringen din.

Tilpass et nettsted som er åpent

1. Velg Safari > Valg, og klikk deretter på Nettsteder.

Nettsteder-panelet i Safari-valg, der du kan tilpasse hvordan du surfer på enkelte nettsteder.
  2. På venstre side klikker du på innstillingen du vil tilpasse – for eksempel for Kamera.

3. Gjør ett av følgende:

• Velg innstillinger for et nettsted i listen: Marker nettstedet til høyre, og velg deretter et alternativ.

• Velg innstillinger for alle nettsteder som for øyeblikket ikke er tilpasset: Klikk på «Når du besøker andre nettsteder»-lokalmenyen, og velg deretter et alternativ.

Du kan se nettstedene du har tilpasset, under Konfigurerte nettsteder. Hvis du ikke ser Konfigurerte nettsteder, har du enten ikke tilpasset noen ennå, eller så har du tømt listen.

• Velg innstillinger for alle nettsteder: Forsikre deg om at ingen nettsteder er oppført under Konfigurerte nettsteder (hvis du vil tømme listen raskt, markerer du nettstedene og klikker på Fjern). Klikk på «Når du besøker andre nettsteder»-lokalmenyen, og velg deretter et alternativ.